Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les om Amende-kontrakt, Data Novas ERP, Socialboards, Data Equipment, Kingston og Basware i dagens kortnyheter.

Her har vi samlet noen av dagens viktigste notiser fra it-Norge:

Stor kontrakt til Amende

If Skadeforsikring har inngått avtale med konsulentselskapet Amende om bistand i utviklingsprosjektet Waypoint.

Prosjektet Waypoint handler om å flytte forretningskritiske løsninger fra stormaskinsystemer til .net på Windows-plattformen.

- If Skadeforsikring valgte å benytte Amende til dette oppdraget på grunn av deres spisskompetanse på .Net, deres profesjonalisme og ikke minst deres kompetanse innen finanssektoren, sier Hilde Bech, utviklingssjef i If Skadeforsikring i en pressemelding.

Avtalen har en verdi på 12 millioner kroner.

Data Nova leverer ERP til Biltema

Bilreservedel- og tilbehørkjeden Biltema har inngått avtale med Data Nova om utrulling av nytt salgssystem, ERP og logistikksystem til alle kjedens varehus i Norden.

Data Nova leverer forretningssystemer til handel- og servicenæring i Norden.

Varehus i Norge og Danmark er allerede på det nye systemet, og Sverige og Finland har nettopp satt i gang utrullingen.

Til sammen vil 100 varehus ta i bruk den nye løsningen fra Data Nova, og utrullingen skal være ferdig i løpet av 2012.

- For Data Nova er dette en betydelig avtale, og samtidig en stor anerkjennelse for oss at en stor nordisk aktør velger oss som leverandør av et komplett ERP-system, sier Joel Joelsen, salgssjef i Data Nova i en pressemelding.

Han legger til at integrasjon med eksisterende systemløsninger har vært avgjørende for valg av løsning.

- For Biltema har det vært viktig å få en løsning som gjør det administrative arbeidet mer effektivt og tidsbesparende, sier Knut Svenningsen, driftssjef i Biltema.

Han sier videre at nytt Backoffice og kassesystem kuttet ned på tiden som brukes på fakturering og forbedret bestillingsrutinene betraktelig.

Tilbakemeldingen Norge AS til Socialboards AS

Tilbakemeldings- og kundeservicetjenesten Tilbakemeldingen Norge AS bytter offisielt navn til Socialboards AS i forbindelse med internasjonal satsing.

Gründerbedriften vil fortsette å levere de samme tjenestene som før, men vil legge mer vekt på kundeservice integrert med sosiale medier.

Selskapet ser frem til å vokse utover det norske markedet, og tilbyr løsninger for sosial kundeservice, fortløpende tilbakemeldinger og tradisjonelle spørreundersøkelser for nett og mobil.

Data Equipment og Radiflow inngår Partneravtale

Norske Data Equipment har inngått partneravtale med selskapet Radiflow som spesialiserer seg på sikkerhetsprodukter til kraftbransjen.

Avtalen innebærer at Data Equipment nå kan levere løsninger til SCADA- og produksjonsnettet som er spesielt knyttet til kraftbransjen, såkalte smarte strømmålere.

Slike smarte strømmålere skal være på plass hos alle strømbrukere i Norge innen 1. januar 2017. Et EU-direktiv krever inføring av AMS i samtlige medlemsland innen 2020.

Med AMS kommer også nye krav og utfordringer til sikkerhet og risiko.

- Innføringen av AMS (avansert måle- og styringssystem) gir nye sikkerhet og risikoutfordringer for de tidligere lukkede SCADA- og prosessnettene. Med overgang til IP-basert kommunikasjon er det mange måter å angripe SCADA systemene på, sier Egil Jahren i Data Equipment, administrerende dirtektør i Data Equipment i en pressemelding.

Utstyret fra Radiflow kommer med innebygget brannmur og sikrer industriprotokollene, opplyser han.

Data Equipment og Radiflow er allerede i gang med en rekke pilotprosjekter relatert til AMS her i Norge.

Kingston frister med spill-turnering

Minne-leverandør Kingston feier 10-års jubileum for Hyperx-merket, og arrangerer spilleturnering i det populære RTS (real-time strategy)-spillet Starcraft 2 på nett.

- Vi har støttet spillindustrien de ti årene Hyperx har eksistert, og de har støttet oss. Vi ønsker å lage en morsom event som gjør det mulig for oss å gi noe tilbake til våre fans og lojale kunder, sier jan Terje Kleiven i Kingston Norge.

Førstepremien på 15.000 amerikanske dollar (omlag 86.498 kroner) vil nok lokke mange til å prøve seg. At finalen foregår med pomp og prakt i Las Vegas, USA skader vel heller ikke.

Den heldige vinneren kan, i tillegg til en pen sum penger, også smykke seg med tittelen HyperX Champion.

Interesserte gamere kan melde seg på turneringen på Kingstons gamer-nettsted.

Registrering foregår mellom 17. september og 27. september. Selve konkurransen går 1. oktober til 30. november, og finalen holdes i Las Vegas 7. og 8. januar under International CES 2013-konferansen.

Basware: mange ikke klare for efaktura

Midt i sommerferien trådte efakturakravet i kraft. Fra 1. juli i år skal alle leverandører til det offentlige levere elektroniske fakturaer. Leverandører som ikke har efaktura på plass blir diskvalifisert fra å delta i anbudsrunder.

Administrerende direktør i Basware, Bjørn Røsten, mener det er for mange som ikke er klare til å møte kravet om efaktura.

- Fortsatt er faktisk over halvparten av landets virksomheter ikke klare for den nye efaktura-hverdagen, sier Røsten.

Han legger til at flere offentlige fakturamottakere har varslet at loven vil håndheves umiddelbart - det er ingen kjære mor der i gården.

- Omleggingen angår alle virksomheter. I alle fall alle som på noe tidspunkt tar sikte på å levere til det offentlige, enten i dag, i morgen eller i overimorgen, sier Røsten.

Han anbefaler alle som ikke er på efaktura å komme seg i gang snarest.

- Kostnaden for å behandle en inngående papirfaktura er omtrent 150 kroner. For behandling av en utgående faktura, ligger kostnadene på rett under hundrelappen. Når det gjelder en efaktura, derimot, er kostnaden bare noen få kroner – i tillegg til at behandlingstiden og arbeidsflyten rundt fakturaen går mye raskere. Da sier det seg selv at de potensielle gevinstene ved å gå over til efaktura er enorme, for både kunde og leverandør, avslutter Røsten

It Bransjen