Sony kutter partnere

Sony kutter partnere

Sony Professional går over i nordisk struktur med færre partnere og mer verdiøkende salg.

Sonys avdeling for profesjonelle produkter som projektorer, medisinske løsninger og produksjonsutstyr gikk i oktober i fjor inn i en ny nordisk struktur under navnet Sony Professional Nordic.

Bakgrunnen er blant annet at flere og flere av kundene jobber på nordisk nivå. I tillegg var beslutningsprosessene for trege samtidig som ulike avdelinger konkurrerte mot hverandre.

- Den interne organisasjonen la hindringer for videre vekst. Jeg tror ikke dette er unikt for oss som leverandør, sier Jan Morten Bråten, nordisk kanalsjef for Sony Professional Solutions.

Flere kunder som tidligere har handlet direkte fra Sony blir nå bedt om å henvende seg til en forhandlerpartner. For å bidra til å skape en mer balansert distribusjon jobber selskapet nå også med nordiske account managere for de store distributørene og forhandlerne.

- Det innebærer en harmonisering av avtaler og mer verdiskapning i kanalen. Ikke minst står vi sterkere i innkjøpssammenheng. Ved å være nordiske kan vi gå vekk fra å reagere på markedet til å sette agendaen i større grad, sier han.

Kutter 200 partnere

Som en del av omstruktureringen oppdaterer Sony også sitt partnerprogram for å samkjøre de nordiske partnerne og være tydeligere på hva som kreves av dem.

- Vi bruker mer tid og ressurser på markedene og signerer kontrakter med partnerne hvor vi blir enige om en felles målsetning. Vi vil i større grad generere leads og drive opplæring og produkttrening. Det handler om å tilby merverdi, sier Bråten.

Blant de som selger Sonys profesjonelle produkter på mer sporadisk basis kuttes nå 200 partnere fra selskapets rekker. I tillegg strammer produsenten inn på distribusjonssiden, med Tech Data og Actebis som nordiske distributører og GNT i Norge.

Målet er å oppnå en god blanding av partnere selger på volum og ulike nisjer.

- Det går ikke med så mange partnere. Vi ønsker et sett med høyt kompetente forhandlere og distributører i Norden, og de kan gjerne være færre enn i dag.

Les om:

It Bransjen