Sør-Korea innfører nettspillforbud

Sør-Korea innfører nettspillforbud

Strengere regler og tregere nett skal fjerne spillavhengigheten.

Spilleavhengighet er et økende fenomen i Sør-Korea, men nå vil kulturdepartementet få bukt med problemet.

Den asiatiske staten, som har et av de raskeste bredbåndene i verden, ønsker å regulere nettbruken til barn i skolepliktig alder gjennom et spillforbud mellom klokken 24.00 og 08.00 på hverdager. Dette skal etter planen forhindre at barna blir sittende oppe natten igjennom med tidkrevende nettspill som Starcraft og Dungeon Fighter.

Tregere nett

I tillegg skal hastigheten på internett kunne begrenses automatisk for spillere som har vært logget på for lenge.

Nettbrukerne vil også snart måtte fremlegge personnummer med fødselsdato når de skal spille, noe som skal benyttes for å hindre barn og unge i å bruke natten på nettbaserte dataspill.

Oppfordrer til endringer

Myndighetene oppfordrer nå de ulike nettleverandørene og spilltjenestene til å foreta de nødvendige endringene som må til for å gjennomføre tiltakene. De første til å teste ut planene om begrenset bredbåndshastighet vil være rollespillene Dragon Nest og Dungeon Fighter, mens de virituelle verdnene Maple Story, Barameui Nara og Mabinogi også vil prøve ut den tidsavgrensede sperringen.

Spillavhengighet i landet har fått mye medieoppmerksomhet både i Sør-Korea og resten av verden den siste tiden, etter en tagisk sak hvor en baby sultet ihjel fordi foreldrene tilbrakte timesvis på nettkafeer. Foreldrene er nå siktet for uaktsomt drap.

Les om:

It Bransjen