Sosial røyking med e-sigaretter

Sosial røyking med e-sigaretter

Sigaretter med trådløs nettverkstilgang skal koble røykere sammen.

Den elektroniske sigarettprodusenten Blu forsøker å gjøre det å ta seg en blås til en trendy og sosial affære, med ”sosiale røykpakker" med gjenbrukbare sigaretter.

De nye sigarettpakkene er utstyrt med innebygd nettverkstilgang som lar brukerne utveksle informasjon med andre røykere trådløst, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- "Wow"-faktor

De elektroniske sigarettpakkene gir deg et varsel dersom noen andre som røyker det samme merket befinner seg i en omkrets på 15 meter, og da vil begge røykpakkene begynne å lyse blått og vibrere. Røykerne kan også bruke røykpakkene til å utveksle kontaktinformasjon til sosiale nettverk som Facebook og Twitter, som man senere laster ned til en datamaskin.

- Du kommer til å møte flere folk enn noensinne, bare på grunn av ”wow"-faktoren, sier grunnleggeren av Blu, Jason Healy, til New York Times.

Han tror de tilkoblede røykpakkene først og fremst blir nyttige på nattklubber, hvor folk er interessert i å komme i snakk med hverandre og vil røyke uten å måtte gå ut av lokalet.

De smarte røykpakkene kommer for salg i USA senere denne måneden, og koster 80 dollar (440 kroner) for fem e-sigaretter og pakka med trådløstilkobling, som også fungerer som lader for de elektroniske sigarettene.

Blu planlegger også å koble røykpakkene opp mot smarttelefoner for å gi dem enda flere sosiale funksjoner, og å utvikle et system som kan overvåke røykevanene dine og gi deg rapporter om hvor mye du røyker.

Luktfri nikotindamp

En elektronisk sigarett er laget av en filterlignende patron som inneholder flytende nikotin og ulike smaker, samt et rør på lengde med en vanlig sigarett, som inneholder et batteri og et varmeelement. De to delene skaper en luktløs, tåkelignende sky av partikler i munnen på røykeren når han inhalerer, og gir en følelse som minner om den man får ved å røyke tobakk. Det man puster ut ser ut som røyk, men er altså bare luktfri nikotindamp.

Nikotinpatronen må byttes ved jevne mellomrom, og varer vanligvis tilsvarende 20 sigaretter. Men dersom du går forbi en kiosk på gata som selger Blu e-sigaretter, begynner røykpakka di å vibrere for å minne deg på å kjøpe flere patroner.

It Bransjen