Spår slakk it-høst

Spår slakk it-høst

Resten av året vil det bli lave it-investeringer, spår et analysebyrå.

Pengesekken vil ikke være like åpen i andre halvparten av 2007 som den har vært de første seks måneder. Bedrifter har blitt forsiktigere med å bruke penger på it-utstyr. Denne trenden kan strekke seg ut over 2008 også.

Denne konklusjonen kommer frem i en rapport etter en spørrerunde som analysebyrået Goldman Sachs har gjennomført. Selskapet har snakket med 100 it-beslutningstagere fra Fortunes 1000-listen i juni.

Det viser seg at it-sjefene har blitt mer skeptiske til fremtidige investeringer enn de var i april, skriver IDGs nyhetstjenste. Det betyr ifølge analyseselskapet at det blir vanskelig å tolke vårens optimisme.

- Dette setter spørsmålstegn om optimismen som vi har sett tidligere i år er varig, skriver selskapet i rapporten.

Indeksen for den totale it-investeringsviljen falt fra 71 i april til 65 i juni. Også på delområder var det færre planer om å bruke penger til å oppgradere eller utvide systemene.

- Når de som sitter på it-pengesekkene er såpass følsom for makroøkonomiske utviklinger kan dette ha negative følger for de siste månedene i 2007, og kanskje til og med legge lavere føringer for de nye budsjettene i 2008, som lages i slutten av dette året, skriver selskapet i rapporten.

It Bransjen