Spill Angry Birds på ordentlig

Spill Angry Birds på ordentlig

Nå kan du sende sinte fugler på livredde griser på ordentlig. I kina.

Utvikleren bak det enormt populære spillet Angry Birds, finske Rovio, slår seg nå sammen med en kinesisk fornøyelsespark som har bygget en ekte versjon av spillet i full skala.

I fornøyelsesparken Window of the World i byen Changsha i Kina kan de besøkende bruke digre spretterter til å skyte bamseversjoner av de sinte fjærkreene mot snøftende, grønne griser som gjemmer seg blant forskjellige strukturer på banen.

Få utløp for stress

En ansatt ved fornøyelsesparken sier at hensikten med spillet, som blir kalt "Den ekte versjonen av Angry Birds", er å gi spillerne utløp for stress, skriver Computerworlds nyhetstjeneste i Beijing.

Parken bruker også de ikoniske fuglene i sin markedsføring, men ifølge Rovio har fornøyelsesparken bygget Angry Birds-spillet uten å innhente tillatelse fra dem.

- Window of the World har ikke fått autorisasjon fra Rovio, sier Daisy Yang, talskvinne for Rovios avdeling i Kina. Men isteden for å protestere på uautorisert bruk av registrerte varemerker, velger Rovio å slå seg sammen med fornøyelsesparken.

Partene skal være i diskusjon om et langsiktig samarbeid, noe som passer godt med Rovios strategi om å utvide kjennskapen til spillet i Kina og å selge mer Angry Birds-relaterte produkter.

Markedssjef i Rovio, Peter Vesterbacka, sa i april at Rovio er stolte over at Angry Birds er en av de tre mest piratkopierte merkevarene i Kina. Nå håper selskapet å omsette denne populariteten i form av salg og inntekter.

Lastes ned én million ganger om dagen

Angry Birds ble først lansert på iPhone i desember 2009, men ble raskt svært populært og spredte seg siden til andre plattformer som Android, Palm og Nokia. I dag finnes spillet også til pc og Playstation 3, samt på Facebook.

Verdens mest populære spillfigur, Nintendos rørlegger Mario, feiret nylig 25-års jubileum. I løpet av de 25 årene Mario har vært på banen, har han solgt over 210 millioner spill. Til sammenligning var Angry Birds i august blitt lastet ned over 300 millioner ganger, skriver Business Insider.

På en mobilutviklerkonferanse i juni fortalte Rovios markedssjef, Peter Vesterbacka, at Angry Birds blir lastet ned over en million ganger hver dag, skriver thenextweb.com.

Les om:

It Bransjen