Spill Super Nintendo på Mac-en

Spill Super Nintendo på Mac-en

Retrogaming kommer til din datamaskin.

De bærbare spillmaskinene til Sony og Nintendo taper terreng til nykommer Apple med iPod touch og iPhone. Men nå kommer en bro for å spille de gode, gamle konsollspillene på din datamaskin.

Retrogaming er en egen sjanger, og mange spillklassikere har funnet veien til de nye iOS-enhetene. Ofte blir spillene pusset opp underveis for å tilpasse seg dagens forestillinger til kvalitet på både grafikk og lyd.

Men dersom du er så hipp at du synes retro 8-biters grafikk er mer snasent enn dagens 3D-realisme, har du flaks - noen har utviklet en bro for å knytte dine gamle cartridge-spill mot din Mac.

Retrode 2 er en spilladapter som leser gamle spillkassetter for Sega Genesis/MegaDrive, og Super Nintendo/SFC. Adapteren kobles til usb-inngangen på en Mac, og kommer opp som et generisk diskdrev.

Om du så kjører en konsoll-emulator, kan du altså glede deg over kuppet du gjorde på Finn.no eller skolens loppemarked. Adapteren lar deg koble til spillkontrollerne som tilhørte konsollen.

På denne måten kan du enkelt ha med deg dine klassiske spillfavoritter på reise eller der hvor du ikke har tilgang til en vanlig tv med altså har med deg en Mac. Eller hvorfor ikke bruke den flotte 27-tommer iMac-en?

Du kan lese mer om Retrode 2 her . En emulator kan du laste ned for eksempel her . Se en demovideo nedenfor.

Du kan kjøpe en Retrode 2 for 65 Euro her - frakt og norske avgifter tilkommer.

Via TechCrunch.

Les om:

It Bransjen