Spillutvikler sparker 100

Spillutvikler sparker 100

Zynga sparker folk og vurderer å stenge kontorene i Storbritannia og Japan.

Zynga kutter omtrent fem prosent av arbeidsstokken, skriver selskapets grunnlegger og administrerende direktør, Mark Pincus, i et notat til de ansatte tirsdag.

Notatet ble sendt ut tirsdag kveld denne uken, og flere nyhetsmedier spekulerer i om tidspunktet ble valgt for å få minst mulig oppmerksomhet om nyheten. Samtidig var nemlig Apple-eventen som lanserte Ipad mini.

Zynga skal stenge kontoret i Boston, og risikerer å måtte stenge også i Storbritannia og Japan. Det er også planer om å kutte investeringene i ”The Ville”, et spill som nylig ble lansert, og å redusere staben i Austin, Texas. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Økonomiske tap

Notatet som ligger ute på nettet, kommer en dag før konferansen for Zyngas tredjekvartalstall. Selskapet sa tidligere denne måneden at det forventes økonomiske tap for tredje kvartal, og hat senket utsiktene for hele 2012.

- Tidligere i dag igangsatte vi en rekke endringer for å effektivisere driften vår, fokusere ressursene våre på våre mest strategisk muligheter, og å investere i vår fremtid, skriver Pincus i notatet. Planen for kostnadsreduksjon innebærer betydelige kutt i utgifter på reklame, og først og fremst entreprenører.

Disse reduksjonene, kombinert med et strengere budsjett og ressursfordeling rundt nye spill og partner-prosjekter, skal ifølge planen forbedre selskapets økonomi og lønnsomhet og gi de muligheten til å reinvestere i spill og Zynga-nettverket på web og mobil.

På tirsdag sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg at spill på den sosiale plattformen ikke gjør det like bra som han ønsker. Inntektene til Zynga falt med 20 prosent fra tredje kvartal, sammenlignet med i fjor, mens inntektene til andre spill vokste.

Ikke overaskende endte Zynga med tap også i andre kvartal i år.

Les om:

It Bransjen