Spionkamera på Ergos dametoalett

Spionkamera på Ergos dametoalett

En ansatt hos ISS er suspendert og anmeldt etter at et kamera ble funnet på dametoalettetet hos Ergogroup i Nydalen.

Ergogroup holdt i dag et møte med sine ansatte og informerte om at det i forrige uke ble funnet et minikamera montert på et dametoalett ved hovedkontor i Oslo.

Ifølge Dagbladet.no ble kameraet oppdaget av en renholder fra selskapet ISS, som har ansvaret for blant annet renhold i bygget.

- Vi kan bekrefte at vi har en sak der våre egne ansatte avslørte at det var satt opp et mikrofilmkamera på et toalett, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS til Dagbladet.no.

Spredt på nett

Politiet frykter at opptaktene fra dametoalettet kan være spredd på nettet.

- I anmeldelsen antydes det at det er sendt signaler til en datamaskin. Da er det alltid en risiko for spredning, sier politiførstebetjent Håvar Beck til VG Nett.

Kommunikasjonsdirektør Hilde M. Solegaard i Ergogroup sier til Dagbladet at dette er en veldig kjedelig sak og at de nå har fått undersøkt lokalene og forsikret seg om at det ikke er noen andre slike kameraer i lokalene.

- Vi har gjennomsøkt alle lokalene der denne medarbeideren har vært, uten å finne flere kameraer. Resten overlater vi til politiet, sier Bjørneboe videre til nettavisen.

Computerworld kommer tilbake med mer om denne saken.

Les om:

It Bransjen