Spis riktig med smart gaffel

Spis riktig med smart gaffel

Ja, du leste riktig. Ikke smarttelefon, ikke smartklokke, eller smartbriller – men smartgaffel.

Vi skriver regelmessig om alle slags «smart-objekter», men smartgaffelen, den er ny.

HAPIlabs er det første selskapet som har laget en såkalt smartgaffel. Dette er en gaffel med innebygd teknologi som skal overvåke hvor fort du spiser og oppfordre deg til å tenke mer over hvordan du spiser. Dette melder Techhive.

HAPIfork ble avduket på CES-konferansen i januar i år, hvor den fikk en del oppmerksomhet fra amerikanske medier som Good Morning America, Wall Street Journal og Rolling Stone. Men det var ikke før i forrige uke at den var klar for forbrukere.

Vibrerer når du spiser for fort

HAPI-gaffelen kommer i tre forskjellige farger (blå, grønn og rosa). Den er litt mer klumpete enn en vanlig gaffel og skal føles litt som en barne-gaffel i hånden. Gummi-knappene på enden av gaffelen so, skrur den av eller på, kan tas av og gaffelen kan vaskes i maskin. Gaffelen har også Bluetooth 4.0/LTE aktivert slike at du kan streame data i sanntid til for eksempel smarttelefonen din. Den har en mikro-USB kontakt slik at du også kan laste opp spisevanene dine til HAPIlabs’ online skrivebord.

Målet med HAPIfork er å gjøre deg oppmerksom på spisevanene dine. Gaffelen vil advare deg hvis du spiser fortere enn det som er bra ved å gi fra seg en svak vibrasjon.

Nyttig spesielt for kronisk syke

Oppfinneren bak HAPIfork, Jacques Lepine, kom på ideen ettersom forskning har vist at å spise litt saktere kan forbedre fordøyelsen, hjelpe til med vekttap og forbedre formen din generelt. Grunnleggerne av HAPIfork sier de håper gaffelen vil være nyttig, spesielt for de som sliter med diabetes eller kroniske fordøyelsesproblemer.

Se HAPIfork under:

It Bransjen