Spreke minimaskiner fra Shuttle

Spreke minimaskiner fra Shuttle

Barebone-spesialisten lanserer to nye mini-stasjonære.

De to nye modellene fra Shuttle er begge av det relativt spreke slaget, og er basert på teknologi vi normalt finner i større, stasjonære modeller.

SX58H7 er basert på Intels X58-brikkesett og ment for de nye Core i7-prosessorene. Det bør normalt gi meget god ytelse, ikke minst med tanke på at det er er snakk om en pc som måler beskjedne 32,5 x 20,8 x 19 centimeter.

Denne modellene er en såkalt barebone, hvor man selv må stå for prosessor, minne og harddisk selv. Shuttle oppgir at SX58H7 har plass til to harddisker og er utstyrt med to nettverksporter med støtte for gigabit. Det er videre støtte for totalt 16 gigabyte DDR3-minne, fordelt på fire minnespor.

For de med store krav til ytelse er det også mulig å montere to grafikkort i den lille boksen. For å takle så pass heftige spesifikasjoner har Shuttle utstyrt SX58H7 med en strømforsyning på hele 500 watt, noe som er mye sammenlignet med andre modeller i samme størrelse.

Spill-pc i miniatyr

Den andre nyheten fra Shuttle er en liten, men etter alt å dømme ganske så kraftig spill-pc. XPC SDXi Carbon er hakket mindre enn den Core i7-baserte barebone-modellen, med ytre mål på 31 x 20 x 18,5 centimeter. Denne pc-en leveres ferdig satt opp, og vil etter alt å dømme ikke selges som barebone-løsning.

Til tross for den noe mindre størrelsen er det også her snakk om en relativt kraftig liten plugg. Prosessorene du kan velge mellom er Intel Core 2-modeller med to eller fire kjerner. Videre kan pc-en leveres med opp til åtte gigabyte DDR2-minne. Det er imidlertid støtte for hele 16 gigabyte, om du skulle føle at åtte blir i minste laget.

For å sikre at pc-en holder seg stabil til tross for et relativt trangt kabinett i kombinasjon med kraftige komponenter, og sikkert også for å gjøre den litt ekstra tøff, har Shuttle valgt å utstyre XPC SDXi med vannkjøling som standard.

Shuttle XPC SDXi leveres standard med Nvidia Geforce 9800 GT grafikkort med 512 megabyte minne, men det er også mulig å spesialbestille den med Radeon HD 4850 eller Geforce GTX 285.

Du kan velge mellom vanlige 7 200 o/min harddisker fra 250 til 1 000 gigabyte, eller 150 eller 300 gigabyte harddisk med 10 000 o/min. Det er også mulig å utvide med en ekstra harddisk på opp til en terabyte.

Barebone-modellen SX58H7 er ventet å koste omtrent 5 000 kroner, hvor man da må spandere på seg prosessor, minne og harddisk i tillegg. Shuttle XPC SDXi er enn så lenge kun lansert for salg i USA, med startpris på rundt 2 600 dollar, noe som fort kan bety rundt 20 000 kroner her til lands.

Les mer om XPC SDXi på Shuttles nettside .

It Bransjen