Statstøtte ingen garanti for suksess

Statstøtte ingen garanti for suksess

Filmfondet har gitt millioner til spillutvikling siden 2003.

Spillprodusentene sliter på tross av statlige tilskudd. Siden 2003 har Filmfondet delt ut 22 millioner kroner i utviklingsstøtte, men flere spillprosjekter er utsatt på ubestemt tid. Blant annet gjelder dette Artplants "Drømmen om dinosaurene", skriver Dagens Næringsliv i dag.

- Vi ser at flere sliter med å få finansiert produksjonen. Det er ikke unaturlig at noen prosjekter ikke blir ferdigstilt, selv om det er ønskelig at alle spillene blir lansert. Det er et forferdelig tøft marked, sier prosjektkoordinator for interaktive produksjoner Katja Hench Dyrlie i Filmfondet til avisen.

Spillprodusenten Artplant fikk 1,5 millioner av Filmfondet i 2004. Planen var at et spill om dinosaurer skulle se dagens lys i første halvår i år. Men slik gikk det ikke. Istedet jobber selskapet med spillet "Rideklubben" - et spill om hester.

- Dinosaurprototypen bygget på ekstern teknologi, men det var dårlige greier som ikke holdt tilfredsstillende kvalitet, sier daglig leder Jack Kristoffersen i Artplant til DN.

It Bransjen