Stenger én av to Elprice-butikker

Stenger én av to Elprice-butikker

Elprice har tapt 150 millioner kroner på fem år. De nye eierne greier ikke å snu utviklingen og legger nå ned kjedens butikker på Sør- og Østlandet.

Datavarehusene kjøpte i august elektronikkjeden Elprice for en ukjent pris etter at de forrige eierne mislykkes med å snu den negative utviklingen i selskapet.

Nå har de nye eierne besluttet å legge ned halvparten av elektronikkjedens 24 butikker, skriver Aftenposten.

- Vi beholder indrefileten i form av våre butikker i Bergen, Trondheim og noe på Nordvestlandet, sier Knut Voigt, daglig leder i Elprice, til avisen.

- Men vi blir sittende med leieavtaler i mange flotte butikklokaler som vi ønsker å videreutleie til andre segmenter i varehandelen.

Har tapt 150 millioner

Voigt forteller at bakgrunnen for nedleggelsesplanene er at det sto enda dårligere til med elektrokjeden enn de var klar over da Datavarehusene tok over i august.

- Elprice og netthandelen Deal har tapt mellom fire og fem millioner månedlig i flere år. Det sto meget dårlig til da vi tok over, sier han.

I regnskapsåret 2008 hadde Elprice et underskudd på 113 millioner kroner. Medregnet de 43,5 millioner kronene som selskapet tapte fra 2005 til 2007 betyr det at selskapet de siste fem årene har tapt 156,5 millioner kroner.

Tidligere i høst fortalte ledelsen i Datavarehusene til IT-Bransjen at Elprice før overtakelsen hadde ambisjoner om å bli like store som Elkjøp, og at kjeden hadde unødvendig store kostnader knyttet til blant annet markedsføring og logistikk.

Datavarehusene så for seg å kunne spare inn 45 millioner bare på driftssiden, men det var altså ikke nok.

Mer internettsalg

Overfor Aftenposten avviser imidlertid Knut Voigt at Datavarehusene er ført bak lyset av den tidligere eieren Kjetil Holta. Han viser i stedet til et "beintøft marked".

De mellom 50 og 60 ansatte som mister jobben, fikk sine oppsigelser i slutten av oktober. De som har mistet jobben, slutter 1. februar.

- Det er kjedelig for de ansatte, men de er flinke folk som står på, sier Vogt.

Vogt sier at Elprice vil satse mer på internettsalg i fremtiden.

- Vi må begynne å tjene penger i løpet av 2011, sier han.

Les om:

It Bransjen