Stille før stormen i Funcom

Stille før stormen i Funcom

Det norske spillselskapet leverer et resultat som preges av kostnadene, men så langt ikke inntektene, av Age of Conan.

I første kvartal utgjorde Funcoms inntekter 1,8 millioner dollar, mot 1,85 millioner dollar i samme periode i fjor. Selskapet venter at inntektene vil falle frem mot Conan-lanseringen, skriver E24.

Det gjør imidlertid ikke kostnadene. I første kvartal økte de med en halv million dollar, til tre millioner. Dermed ble det 1,2 millioner baklengs i driftsresultat - og 222.000 dollar i tap før skatt.

Selskapet venter på lanseringen av det nye storspillet, Age of Conan, som har allerede vakt oppsikt verden rundt. For øyeblikket er 100.000 spillere involvert i betatestingen av programmet.

LES OGSÅ: Nvidia først med DirectX 10-sertifisering

Mer i vente

Etter at Conan er kommet på banen, starter løpet mot neste storspill. For en uke siden sendte selskapet ut en kryptisk epost med hint om neste trekk fra Funcom: Cry Gaia, et spill i nåtid.

Meglerhuset DnB NOR Markets dekker Funcom-aksjen, og regnet med at selskapet ville legge frem inntekter fra spillet Anarchy Online på to millioner dollar og et negativt driftsresultat før avskrivninger på 0,5 millioner.

Selskapet havnet litt bak skjemaet på begge nøkkeltallene, med 1,8 mill. i inntekter og 0,83 millioner i tap før avskrivninger og skatt.

Les hele saken på E24 .

LES OGSÅ: Conan åpnes opp

It Bransjen