- Stor interesse for pc-bøker

- Stor interesse for pc-bøker

Tross finanskrisen er det fortsatt stor interesse for bøker om pc-teknologi.

Bokbransjen har nettopp fått testet sin popularitet blant norske bokkjøpere på Bokmessa hos Norges Varemesse på Lillestrøm. Blant all skjønnlitteraturen, alle barnebøkene og alle de elegante coffe table-bøkene fant vi også noen om pc-teknologi.

Ifølge Aftenposten ble det registrert 28 000 besøkende til messen, 3000 flere enn forventet. En undersøkelse som Norges Varemesse selv utførte, viste at 91 prosent av de besøkende var godt fornøyd med messen.

I alt var det 175 stander på bokmessa, som ble arrangert for første gang på 12 år.

Inne i messehallen noen timer før den tre dager lange messen ble avsluttet søndag kveld registrerte PC Worlds utsendte at en del utstillere ikke var fullt så godt fornøyd med oppslutningen som besøksrapporten fra Norges Varemesse indikerte. Til tider hadde det vært litt for skrint i hallene, sa enkelte utstillere.

Bøkene overlever

Bøker om teknologi generelt og pc-teknologi spesielt druknet nok noe i det store utvalget av bøker på messen. På den andre siden demonstrerte messen at bøker på ingen måte er en utdøende kommunikasjonsform, tross forsøkene på å få oss til å gå over til elektroniske bøker, som også ble vist på messen.

En av de få standene som så å si utelukkende representerte bøker knyttet til pc-teknologi, var Bookworlds stand. Forlaget er blant annet kjent for Dummies-serien, som startet med boka DOS for Dummies utgitt av IDG Books i 1991 og som nå gir pedagogisk innføring i utallige temaer, også temaer langt utenfor teknologiens verden, som for eksempel vin og golf.

Dummies for CS4

Akkurat nå er det en ny serie Dummies-bøker om Adobes Creative Suite 4 som står i fokus hos Bookworld. Adobes programvare, med Photoshop, Indesign, Illustrator og Dreamweaver i spissen, er tungt stoff å lære seg, og CS4-programmene nærmest roper på enklere innføringsbøker.

På Bokmessa på Lillestrøm var det likevel boka med trinn for trinn-innføring i Windows Vista som var bestselgeren, fortalte Kjetil Fjellmann på Bookworld-standen. Han påpekte også at bøker om digitalfoto selger godt nå om dagen.

(Bookworld tilhører for ordens skyld det samme mediehuset som utgir PC World.)

It Bransjen