Studenter kaster bort en hel dag på Facebook og Twitter

Studenter kaster bort en hel dag på Facebook og Twitter

iPhone-telefoner og internett er viktigere enn tv, viser undersøkelse.

Universitetsstudenter tilbringer tid tilsvarende en hel arbeidsdag (7,5 timer) på sosiale nettverkssider hver uke, og nesten to tredeler (61 prosent) av studentene sier at dette er hovedårsaken til distraksjon fra studiene, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Lev videre på internett etter døden

Studiehemmende

Selv vanlig "studiehemmende" adferd som tv på dagtid og dagen-derpå-syndrom overgås av sosiale medier når det gjelder å ta fokus vekk fra studiene.

Tallene stammer fra en undersøkelse foretatt av Reevoo, som er et nettsted der forbrukere kan omtale, evaluere og skrive anmeldelser av diverse produkter.

LES OGSÅ:

Unge kvinner er Facebook-avhengige

Undersøkelsen avslører blant annet følgende:

  • Nesten en tredel av studentene i undersøkelsen mente at ingen student burde være uten en iPhone eller BlackBerry, og at dette var viktigere enn å ha en tv.
  • Hver uke bruker studenter mer enn 13 timer til å surfe på nettet, tre og en halv time på nettshopping, og de ser i gjennomsnitt to filmer i uka på minibærbare pc-er.
  • Studentene bruker bare ni og en halv time på skolearbeid i uka.
  • En gjennomsnittlig student har med seg elektronisk utstyr verdt 11 100 kroner til universitetet.

- Vår undersøkelse viser at studenter vil ha en datamaskin som er mye mer enn bare en tekstbehandler. Datamaskinen knytter dem til sine sosiale nettverk, den hjelper dem å få nye venner og bidrar til at de kan kutte kostnader ved å shoppe på nettet, sier grunnlegger og daglig leder av Reevoo, Richard Anson.

LES OGSÅ:

Hvilken skole-pc skal du velge?

Bakrus og sosiale nettverk

Nesten to av fem studenter peker på fyllesyke, mens en tredel (34 prosent) skylder på favorittprogrammer på tv på dagtid som årsaker til at de forsømmer studiearbeidet sitt.

Å hele tiden ha tilgang til internett er blitt essensielt for dagens studenter, men en konsekvens av dette er at de nå også har sosiale nettverkssider å legge til på lista over ting som kan forstyrre studiene.

To tredeler (64 prosent) av studentene kjøper nye datamaskiner spesielt for studietiden, med en gjennomsnittlig pris på rundt 5 200 kroner, viser Reevoo sin undersøkelse, som er foretatt blant britiske studenter.

It Bransjen