Styr hunden med gps

Styr hunden med gps

Det er jaktsesong. Hva er da mer naturlig enn å utstyre bikkja med gps-sender.

Enten du har en hund som er litt vilter og har en tendens til stikke av, eller du er en ivrig jeger som vil ha kontroll på den firbeinte – er Garmin Astro midt i blinken. Det er blogg-siden OhGizmo.com som skriver om gps-senderen som kan festes på hundens halsbånd. På en håndholdt enhet kan du følge bevegelsene på et kart og vite nøyaktig hvor den befinner seg.

Garmin Astro er selvfølgelig utviklet for jegere som jakter med hund. Men den fungerer også på andre områder – om du for eksempel har viltre barn med på skogstur (eller storbyferie).

En liten sender gir signaler til en mottaker som også er en skjerm hvor du kan se hvor bæreren befinner seg. Denne enheten har også gps slik at også du vet hvor du befinner deg. I tillegg har den et integrert kompass, høydemåler og utstyrt med kortplass for micro-sd. Dessuten er den solid utrustet med gummi som tåler fukt og en trøkk, unntatt et direkte hagleskudd.

Pakken koster 650 dollar. Problemet er at Post- og teletilsynet ikke vil like at du bruker dette produktet som er ulovlig i EU, da den bruker ikke-godkjente frekvenser. Dermed bærer den heller ikke CE-merket som er nødvendig innenfor EØS-området.

It Bransjen