- Sunt for markedet

- Sunt for markedet

Selv om konkurransen blant breddedistributørene i Norge er tøff, kom Ingram Micros beslutning om nedleggelse som en overraskelse.

Fredag ble det kjent at Ingram Micro har besluttet å redusere den nordiske aktiviteten, og legge ned den norske delen av Ingram Micro.

LES OGSÅ: Ingram Micro legger ned i Norge

Actebis har inngått en avtale om å ta over den danske avdelingen av Ingram Micro. Men Torben Qvist som er administrerende direktør både for Danmark og Norge visste ingenting om det som skulle skje i Norge.

- Vi har ikke hatt noen dialog med Ingram om kjøp eller overtakelse av den norske avdelingen. At de skulle legge ned i Norge kom som en overraskelse på oss, men vi tror det gir oss muligheter for vekst for våre norske aktiviteter som i år har startet meget bra, forteller Torben Qvist.

Han vil ikke spekulere i hvorfor Ingram Micro har tatt sine valg, men nedleggelsene forteller om en sterkt redusert nordisk aktivitet.

- De satser nå på å bare være en svensk breddedistributør, og det er en mindre jobb enn å være tilstede i hele Norden.

Uproblematisk for forhandlerne

Monica Aune, administrerende direktør for GNT, er ikke overrasket over nyheten.

- Det norske markedet har vært overdistribuert og konkurransen har vært ganske tøff. Så at det kom til å skje en eller annen konsolidering eller at noen kom til å legge ned var forventet. Vi lurte egentlig bare på hvem det kom til å bli, sier hun.

Hun tror ikke nedleggelsen vil by på problemer for norske forhandlere.

- For distributørene i Norge vil det bety at det er endel omsetning som vil fordeles. For kundene vil det ikke være noe problem. Det er likevel mange distributører igjen. Forhandlerne får den hjelpen de trenger uansett.

Monica Aune synes situasjonen er trist for de ansatte i Ingram Micro, men sier at hun ser nye muligheter når nok en breddedistributør stenger dørene.

- Vi har mange kunder som har brukt Ingram Micro og som vi kanskje har vært andrevalget til. Så det er klart at vi ser en mulighet nå.

Sunt for markedet

Øyvind Sæther, administrerende direktør i Tech Data, er på sin side overrasket over at det ble Ingram Micro som legger ned i Norge.

- Ingram Micro er en stor internasjonal spiller på linje med oss og driver lønnsomt på verdensbasis. Det ville vært langt mindre overraskende om det var en av de andre konkurrentene våre som hadde gjort det, sier han.

Sæther mener at det fortsatt er for mange distributører både i det nordiske og norske markedet og at nedleggelsen slik sett er sunn. Han tror ikke kundene umiddelbart vil få noe dårligere tilbud som følge av nedleggelsen, men sier at han gjerne skulle hatt med Ingram Micro videre.

- Jeg synes det er trist for de det gjelder, det er det ingen tvil om. Jeg føler med både Ketil og de andre i Ingram Micro.

- Hva innebærer dette for Tech Data?
- Det vil jo bli et volum tilgjengelig der ute. Vi har noen felles kunder og noen felles produsenter, og vi ser absolutt en mulighet til å overta noe av volumet som Ingram Micro hadde, sier Sæther.

Les om:

It Bransjen