Supercomputer på sykkelkraft

Supercomputer på sykkelkraft

VIDEO: Ti studenter fra MIT syklet i gang 20 minutter med kjernefysiske beregninger.

Eksperimentet ved Massachusets Institute of Technology (MIT) skal ifølge universitetet selv være den største regneoperasjonen gjort med menneskekraft i historien.

Grønn it fikk en ny dimensjon da gruppen på ti MIT-syklister ga kraft til en supercomputer som kalkulerte kjernefysisk fusjon for nesten 20 minutter. Syklene var koblet til elektriske generatorer som holdt liv i en SiCortex SC648 supercomputer.

Flere av studentene på MITs sykkellag har drevet med forskning på kjernefysisk fusjon som en alternativ energikilde. En stor del av denne forskningen gjøre på supercomputere.

SiCortex er et amerikansk selskap som spesialiserer seg på å lage energieffektive supercomputere. I løpet av tiden studentene syklet trakk maskinen 1m 2 kilowatt med strøm. Ifølge forskerne trekker en konvensjonell supercomputer ti ganger mer enn det for å kjøre samme program.

En talsmann sier at det ble produsert mer beregninger i denne sykkelsesjonen enn hva som ble produsert de første 3 000 årene med siviliasasjon.

Se en video fra eksperimentet på nedenfor.

Les om:

It Bransjen