Svenske konsulenter til Norge

Svenske konsulenter til Norge

Telecomputings svenske datter Kentor satser i Norge med egen konsulentvirksomhet.

Norske konsulentselskaper får svensk konkurranse. Kentor starter en ny norsk virksomhet, og satser på å vokse stort for å ta norske markedsandeler.

- I første omgang bruker vi erfarne konsulenter fra Sverige, og vil ansette rundt fem nye personer i vår norske virksomhet. Vi ønsker å vokse men prioriterer først og fremst å rekruttere dyktige og kompetente medarbeidere. Har vi mellom fem og ti ansatte ved utgangen av 2008 er jeg fornøyd, sier svenske Magnus Söderström, mannen som skal lede den nye konsulentvirksomheten, til Computerworld.

Den nye virksomheten får navnet Kentor Norge og vil først flytte inn i Telecomputings lokaler i Asker.

Svensk-russisk

Kentor har vært aktiv i Sverige siden 1983, og er veletablert i det svenske konsulentmiljøet med 225 ansatte og kontorer i Stockholm, Göteborg, og et i St. Petersburg i Russland. I fjor februar overtok Telecomputing styringen i selskapet.

Kentor har allerede to store norske kunder, kabelselskapet Get og Telenor.

- For både Telenor og Get holder vi på å implementere et faktureringssystem. Dette er store kunder, men vi vil også se på segmentene nedover i størrelse, sier Söderström.

Eksisterende kunder

Kentor Norge vil i første omgang satse på den eksisterende kundebasen som Telecomputing har opparbeidet seg.

- Tradisjonelt har vi kunder i segmentet av bedrifter mellom 40 og 300 ansatte. Vi får tilbakemelding at flere ønsker seg verdiøkende tjenester på toppen av det vi tilbyr. Dette kan Kentor gi dem, sier Sven Tore Kaasa, konserndirektør i Telecomputing.

Ifølge Kaasa er etterspørselen såpass stor at Kentor ikke i første omgang går i konkurranse med andre konsulentselskaper, men fyller opp det deres eksisterende kunder ønsker.

- Vi ser et sterkt behov for alle typer mellomvare hos våre kunder, som Sharepoint, og Oracle-platform. Dette leverer vi nå fra den svenske virksomheten. Hadde vi ikke hatt et godt kundegrunnlag, ville vi ikke startet nå i Norge, sier Kaasa.

Svensk modell

Etableringen av Kentor Norway innebærer at konsernet speiler den svenske modellen med Telecomputing som fokuserer på drift og Kentor på kvalifiserte konsulenttjenester.

- Vi er to komplementære selskaper. Kentor er mest erfaren i å utvikle prosjekter, lage kravene, og utvikle applikasjoner, mens Telecomputing ligger mest på drift og outsourcing av it-tjenester. Samlet kan vi tilby kundene hele livsyklussen for programvare, sier Söderström.

Den nye sjefen Söderström, som har jobbet i Kentor siden 1983, skal flytte til Norge, og muligens ta med seg en del svensker til Billingstad.

- Vi kan ta med mye god erfaring fra Sverige. Kentor Norway ha tilgang til spesialistkompetanse fra Kentor virksomheter i Sverige og Russland. Vi har et godt navn i Sverige og selv om markedet er tøft får vi nok kompetanse. Det er klart at vi forsøker å gjøre ting mest mulig kostnadseffektivt for å være konkurransedyktig, forteller han.

I utgangspunkt skal Kentor Norge bygge seg opp gjennom organisk vekst. Söderström ønsker seg mellom 15 og 20 konsulenter i løpet av de første to år.

It Bransjen