Svindelpost om Visa og Mastercard

Svindelpost om Visa og Mastercard

Ikke fyll ut kortdetaljer i skjemaet du har fått om Visa og Mastercard.

En epost fra angivelig Visa og Mastercard har i den siste tiden blitt sendt ut til en rekke nordmenn. Her blir mottakeren bedt om å registrere seg for å kunne handle sikkert på internett. Ved første øyekast virker henvendelsen relativt troverdig, med logoer og det hele. Men ifølge Teller AS, som står bak Visa og Mastercard i Norge, er eposten ren svindel.

Et kredittkortselskap vil aldri be om personlig kredittkortinformasjon over epost.

VG Nett skriver at en rekke falske eposter har blitt sendt til Økokrim det siste døgnet.

- Jeg tror jeg har fått 30 meldinger om dette det siste døgnet, men så vidt jeg vet har ingen blitt lurt. Folk begynner å bli flinke og forstår at de ikke skal svare på sånne ting, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim.

Hun sier til nettavisen at det sannsynlig at avsender av eposten kommer fra utlandet. Økokrim vil ikke etterforske epostene, men ønsker å advare mot eposter av denne typen.

- Folk må ikke gi fra seg kort-, konto-, eller personnummer. Hvis noen gir fra seg visanummeret sitt kan kortet bli tappet. Det anbefales at de som har gitt fra seg kortnummeret sperrer kortet, sier Dybo.

Ikke fyll ut skjemaet

Eposten inneholder en dokument hvor mottaker bes om å fylle ut kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode (CSC), samt navn og adresse. Sender mottakeren det utfyllte dokumentet har bakmennene det som trengs for å misbruke ditt kort.

Dette er eller innholdet i eposten med tittelen "Lag din kode for Verified by Visa eller MasterCard ® SecureCode ™":

Sikker e-handel

- Nå er det lettere å handle i butikker som er registrert MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og

MasterCard SecureCode er innført som en sikkerhet standard av de to internasjonale kortet organisasjoner i samfunnet. Dette betyr at utbetalinger på samme måte uansett om du bruker Visa-kortet eller MasterCard.

- Økt sikkerhet i flere og flere butikker Antallet nettbutikker som har vedtatt den nye standarden for sikkerhet øker stadig over hele verden. Shop ofte i utenlandsk internett business, vil du ofte bli bedt om å bruke en av disse to sikre betalingsmåter.

- Opprett din koden nå - eller neste gang du handler Før du kan handle i Internett-butikker, med Verified by Visa og

SecureCode, må du enten lage dine koden her, eller neste gang du handler i en Internett-bedrift som bruker sikkerhetsstandard.

Les om:

It Bransjen