Sykkelstjerne dømt for hacking

Sykkelstjerne dømt for hacking

En fransk domstol har dømt Floyd Landis til 12 måneders betinget fengsel.

Den tidligere sykkelstjernen på det amerikanske landslaget, Floyd Landis, er i fransk rett dømt til 12 måneders betinget fengsel for delaktighet i et forsøk på å stjele dokumenter fra landets anti-doping laboratorium (LNDD) ved hjelp av trojanerprogramvare.

Landis testet positivt på testosteron i forbindelse med Tour de France i 2006, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

At dommen ble gjort betinget betyr sannsynligvis at en fransk arrestordre utstedt i januar 2010 nå droppes.

Fikk hjelp av it-konsulent

Landis’ tidligere trener og angivelig medsammensvorne, Arnie Baker, ble også dømt til 12 måneders betinget fengsel, mens mannen som skal ha hjulpet til med å gjennomføre trojanerangrepet, it-konsulent Alain Quiros, ble dømt til seks måneders fengsel og en bot på 4000 euro.

Selskapet Alain Quiros jobbet for, Kargus Consultants, er tidligere blitt anklaget for å lage programvare for å hacke flere forskjellige organisasjoner i Frankrike, inkludert miljøvernorganisasjonen Greenpeace, på oppdrag fra det franske kraftselskapet EDF. EDF eier blant annet det britiske kjernekraftselskapet British Energy, skriver Telegraph.

Landis’ forsøk på å renvaske sitt navn står sentralt i forbindelse med anklagene om spionasjen han nå er dømt for, der syklisten angivelig skal ha brukt stjålne dokumenter for å styrke sitt forsvar mot dopinganklager i årene etter 2006.

Landis hevdet sin uskyld i flere år, men i 2010 innrømmet han endelig å ha inntatt ulovlige stoffer. Landis beskyldte samtidig andre ryttere som kjørte for US Postal-laget, der Lance Armstrong var kaptein, for å ha gjort det samme.

Både Landis og Baker benekter fortsatt å ha hatt noe med trojanerangrepet å gjøre.

It Bransjen