Symantec trodde Spotify var virus

Symantec trodde Spotify var virus

Antivirusprogram har skapt store problemer for Spotify-brukere.

- Spotify er en trojansk hest!

Det har i alle fall Norton - antivirusprogrammet fra Symantec påstått. Også McAfee og AVG skal ha kommet med lignende påstander, skal man tro Spotifys problemforum.

«Det skjer meg også.. Det ødelegger livet mitt!!!!» skriver enkelte desperate brukere i Spotifys feilmeldingssentral.

Det var i dag tidlig brukerne begynte å slite da antivirusprogrammene reagerte på filen Spotify.exe. De brukerne av Norton som hadde innstilt antivirusprogrammet sitt til å automatisk fjerne infiserte filer, satt plutselig igjen uten Spotify. Andre brukere ble forhindret fra å starte programmet, ettersom det havnet i karantene.

Men det var falsk alarm. Spotify har aldri inneholdt noen trojaner.

- Vi har ikke gjort endringer i Spotify, og det er ingenting som infiserer programmet. Det er sikkert en falsk alarm, slik vi før har sett fra antivirusprogrammer, svarer Andres fra Spotify.

Symantec beklager tabben fra sin side.

- Det er en falsk alarm som er ekstremt beklagelig. Noen hos oss skrev en virusdefinisjon som var litt for lik en kodesnutt i Spotify. Det er sjeldent slikt hender. Generelt sett er det et bra valg å la programmet ta bort infiserte filer, sier Per Hellqvist i Symantec til Pc För Alla.

De fleste av de berørte selskapene skal etter det Computerworld har ha oppdatert sine antivirusdefinisjonslister nå. Dermed skal i prinsippet Spotify atter få lov til å spille musikk. Om det fortsatt er problemer, kan du prøve å oppdatere definisjonslisten manuelt.

It Bransjen