Tar betalt for vindus-shopping

Tar betalt for vindus-shopping

En butikkeier i Australia er lei av kunder som kun kikker i butikker og handler på nettet

The Verge skriver om butikken Celiac Supplies i Australia som krever at kundene betaler fem dollar før de i det hele tatt går inn i butikken.

Eieren av butikken, som for øvrig selger helsekostvarer, er nemlig lei av at kunder kommer til butikken, får gode råd og tips av de ansatte, og deretter går hjem å bestiller de samme varene hos en billigere konkurrent på nettet.

Dersom kunden handler i butikken, refunderes gebyret de betalte ved inngangen.

- Utstillingslokaler for nettbutikkene

Comon.dk skriver at også mange butikkeiere i Danmark opplever at kunder kommer til butikkene deres, får veiledning og deretter går hjem og kjøper varen fra et nettbutikk. Mange butikkeiere føler derfor at deres butikk blir brukt som utstillingslokaler for nettbutikkene.

I Danmark mener de fleste imidlertid at det er feil av butikkene å kreve inngangspenger.

- Man må sørge for at man har en rasjonell prising. Du kan godt være fem prosent dyrere enn Internett. Det er 250 kroner av 5000. Det er folk som regel villig til å betale. Men hvis forskjellen er på 20 prosent, så er det for mye. Sa ja, det handler om fornuftig prising, god service og rådgivning- og man må sørge å ha varene på lager, sier Lars Lindebjerg, butikkeier og nestleder i Danmarks Fotohandler Forening.

It Bransjen