Tar igjen pc-handelen

Tar igjen pc-handelen

Forenklede kjøpsprosesser hos norske nettbutikker har gitt en kraftig oppsving i mobilhandelen.

I følge betalingsformidleren Klarna har norsk netthandel fra mobile enheter hatt en eksplosiv vekst det siste året.

Fra å ligge på 7,8 prosent for ett år siden utgjør mobilkjøp i dag 1/3 av den totale netthandelen.

- Klarna leverer betalingsløsninger i 16 land og opplever den store bruken av mobile enheter i netthandelen som helt unikt for det norske markedet, forteller Klarnas norgessjef, Fredrik Green.

I Norge er konverteringsraten for fullførte nettkjøp fra mobiltelefon i ferd med å nå igjen PC-handelen. Konverteringsraten for netthandel fra PC lå siste halvår på 44 prosent, etterfulgt av 43 prosent for nettbrett og 39 prosent for mobiltelefon, skriver Klarna i en pressemelding.

Med til USA

Nå har Klarna ambisjoner om å bidra til samme utvikling i det amerikanske markedet, hvor det er vanlig at mer enn 95 prosent avbryter kjøpsprosessen før de når sjekk-ut på mobilen. I begynnelsen av 2015 lanserer Klarna sine betalingsløsninger i USA.

I følge Green har norske nettbutikker gjort hjemmeleksen sin og blitt flinkere til å forenkle netthandelen og skape en bedre brukeropplevelse, også på mobile plattformer.

- En viktig del av brukeropplevelsen er betalingsløsningen. Gjennom å tilby enkle og alternative betalingsløsninger er det flere som fullfører kjøpsprosessen på nett. Det skal være like enkelt å handle på nett som å gjøre et Google-søk, forteller han.

Ny bransjestandard

- I Europa, og spesielt i Norge, har vi bidratt til en drastisk økning i konverteringen på mobilkjøp. Det har vi fått til fordi vi skiller kjøp fra betaling, forenkler registrering ved å kun be om informasjon som kjøperen har «top of mind», og gjør at varene ikke må betales før de er mottatt. Det er denne modellen vi nå bringer med oss over til USA, forteller Green.

- Suksessen vi har hatt i Europa gjør at vi har høye ambisjoner og forventninger for USA-lanseringen. Vi tror at vår satsning på å forenkle og effektivisere mobilhandel snart vil bli en standard som hele bransjen vil sikte mot, påpeker han.

It Bransjen