Tar videoselfie for viderekomne

Tar videoselfie for viderekomne

Dette Kickstarter-prosjektet vil la en kameradrone kikke deg over skulderen.

En smart og programmerbar kameradrone for GoPro-kameraer er på beddingen. Dronen Hexo+ skal følge deg fra luften og lage filmopptak, helt uten manuell kontroll underveis. En «videoselfie» for viderekomne.

Det er det nystartete selskapet Squadrone System som lover dette. Selskapet lanserte en innsamlingsaksjon på nettstedet Kickstarter den 10. juni, der målsetningen var å få inn 50.000 dollar innen 15. juli. Det målet ble nådd etter kun to timer, og i skrivende stund har Kickstarter-brukerne lovt nærmere 450.000 dollar.

Avansert kontroll

Hexo+ skal klare å følge motivet og gjøre opptak automatisk. Ved hjelp av en mobil-app for både iPhone og Android settes opptaket opp på forhånd. Her stiller du inn avstand og vinkel til motivet, i tillegg til at panorering og kamerabevegelser settes opp ved å sveipe med fingeren i appen.

Når dette er gjort, overføres denne opptaksplanen til dronen. Når du klikker på Start i appen, vil dronen ta av og fly til utgangsposisjonen. Der vil den bli hengende til motivet begynner å bevege seg, og dronen vil holde motivet i sikte ved hjelp av motivgjenkjenning. Når motivet beveger på seg, vil dronen følge etter i henhold til den programmerte flyplanen.

Dronen benytter seg av seks propeller for å være særlig stabil og rask. Ifølge presentasjonen på Kickstarter-siden for prosjektet er toppfarten til dronen hele 70 kilometer i timen. Det eneste skåret i gleden er at utviklerne planlegger med bare 15 minutters flytid per opplading, slik planen er nå.

Lansering i mai 2015

Dette produktutviklingsprosjektet ble startet opp i august i fjor. Nå har det kommet omlag midtveis, med Kickstarter-kampanjen for å stable mer penger på beina. Fra juli av skal produktutviklingen fortsette, og ifølge planen skal utvalgte betatestere motta prototyper i oktober i år. Serieproduksjonen skal starte i april til neste år, og om alt går som planlagt, skal Hexo+ være tilgjengelig i mai til neste år.

Squadrone Systems tilbyr en rekke forskjellige pakker i Kickstarter. De spenner fra gjør-det-selv-settet til 299 dollar, der du må 3d-printe delene, og installere elektronikken og motorene selv, og opp til 4k-pakken med Hexo+, app, GoPro Hero3+ Black edition til 999 dollar. Denne pakken kommer til å koste 1299 i veiledende utsalgspris når produksjonen er i gang. I tillegg finnes det flere mellompakker med varierende utstyrsgrad, særlig med tanke på om det følger med et GoPro-kamera, og i tilfelle, hvilken modell.

It Bransjen