Tatt etter hack og SD-kort på katt

Tatt etter hack og SD-kort på katt

Notorisk japansk hacker endelig arrestert. Les hele den bisarre historien her.

Politiet i Japan sier de endelig har arrestert mannen bak den store hacker-kampanjen som blant annet ertet politiet med ledetråder på et SD-kort, festet på en katt.

Ifølge tv-stasjonen NHK, ble 30 år gamle Yusuke Katayama plukket opp av politiet etter at de fikk tilgang til overvåkingsbilder som viste den tiltalte nær katten ikke lenge før minnekortet ble funnet. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Katayama er beskyldt for å ha utstedt bombetrusler mot skoler i seks måneder og for å ha kapret pc-er ved hjelp av trojanere.

Det kom frem senere at politiet hadde arrestert fire uskyldige for dette, hvor de tvang frem tilståelser, og det hele har vært pinlig opplevelse for politiet.

Ville ydmyke politiet

Forstyrrende meldinger ble mottatt av en advokat i Tokyo, og en tv-stasjon mottok video av en anime-dukke som truet med å ta selvmord, ved å henge seg i en Ethernet-kabel.

I januar i år fikk media en beskjed om det ville bli sendt ut ledetråder til politiet på et SD-kort festet til halsbåndet på en katt. Denne minnebrikken viste seg å inneholde kildekoden for trojaneren brukt til å kapre pc-er.

Motivasjonen for den bisarre hacker-kampanjen ser ut til å være en hat mot politiet og et ønske om å ydmyke og fornærme dem.

Hvorfor det tok så lang tid for politiet å spore den skyldige er et enda større mysterium. Ifølge japanske medier har Katayama blitt dømt for noe lignende i 2006.

It Bransjen