Tatt i feil fil, med bærbar i fanget

Tatt i feil fil, med bærbar i fanget

En 19 år gammel Haugesund-mann ble lørdag arrestert for i overkant aktiv pc-bruk.

Det var rundt halv to natt til lørdag i Haugesund at en 19 år gammel mann ble stoppet for å ha kjørt mot kjøreretningen, ifølge NTB. Mannen hadde en laptop oppslått i fanget mens han kjørte.

- Patrulje melder at de har stanset en 19 år gammel mannlig bilfører på Indre Kai som kjørte mot skiltingen og hadde en laptop som var slått på i fanget. Han fikk et forenklet forelegg på 4.200 kroner for forseelsen, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

Operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Torger Stødle, forteller at forelegg på 4-5.000 kroner er vanlig når bilførere er opptatt av andre ting enn kjøringen.

Han mener også at hendelsen demonstrerer tydelig at bruk av elektroniske apparater i bil er blitt et stort trafikkproblem.

- Vi har sett mer av dette den siste tiden. Før leste folk aviser mens de satt i kø. Nå er det oftere elektroniske medier som tar oppmerksomheten bort fra kjøringen, sier Stødle til NRK.

Veitrafikkloven sier at enhver bruk av mobiltelefonens tastatur, samtale, mottak av anrop, mottak eller sending av melding eller tekst er forbudt. Politiet kan også vise til en generell formulering om kravet til oppmerksomhet, heter det i meldingen fra NTB.

Kravet til oppmerksomhet sier at "enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret".

Kanskje dette er en sak for Siri?

Les om:

It Bransjen