Tech Data kjøper Rosenmeier

Tech Data kjøper Rosenmeier

Tech Data fortsetter de europeiske oppkjøpene og sluker danske Rosenmeier.

Tech Data annonserte nylig at de kjøper nederlandske Triade Holding, som eier distributørene Rosenmeier Electronics i Danmark og HON, Quote og Battrex i Benelux-landene.

Som en del av avtalen har i tillegg Brightstar Europe, som eies sammen av amerikanske Brightstar og Tech Data, avtalt å kjøpe Triade-selskapet Mobile Communication Company (MCC), som distribuerer mobilløsninger i Nederland og Belgia.

Det tidligere familieselskapet Rosenmeier Electronics har lang historie og er en stor aktør på det danske markedet. I regnskapsåret 2008/09 omsatte selskapet for nærmere 817 millioner danske kroner.

Distributøren etablerte i 2005 et salgsnettverk i Norge. I april 2007 solgte de tre eierne aksjemajoriteten i familieselskapet til distributørgruppen Triade Holding.

Positiv til konkurranse

Med oppkjøpet av Rosenmeier Electronics blir Tech Data sammen med Actebis blant de største distributørene på det danske markedet.

- Vi blir en virkelig sterk spiller og meget attraktiv for både leverandører og kunder, og en attraktiv arbeidsplass, sier sier Carsten Braunschweig, administrerende direktør i Tech Data i Danmark, til danske CRN.

Torben Qvist, nordisk direktør i Actebis, er positiv til oppkjøpet og håper det vil bidra til et mer sunt distribusjonsmarked.

- Vi har hatt en hard konkurranse som har gjort at prisnivået har vært urealistisk lavt. Med denne konsolideringen får vi håpe at folk blir mer kloke og begynner å tenke på å tjene penger, sier han til CRN.

Overtakelsen avhenger av godkjennelse fra europeiske konkurransemyndigheter og forventes å være ferdigstilt i tredje kvartal 2010.

It Bransjen