Tech Data må kutte i Danmark

Tech Data må kutte i Danmark

Tech Data må kvitte seg med danske ansatte som følge av sammenslåingen med Rosenmeier.

Tech Datas oppkjøp av den danske distributøren danske Rosenmeier Electronics er nå godkjent av EU.

Nylig ble det også kjent at den tidligere Rosenmeier-direktøren Jørn Rosenmeier overtar ansvaret for Tech Data i Danmark. Den tidligere direktøren Carsten Braunschweig, forlater selskapet ved årsskiftet.

De to selskapene skal etter planen slås sammen i fjerde kvartal.

Ifølge danske Computer Reseller News (CRN) kommer tre av fem av ledelsen i det nye selskapet fra Rosenmeier Electronics, deriblant Rosenmeiers økonomidirektør, nordmannen Morten Bordvik.

Dobbeltfunksjoner

Men mange funksjoner overlapper i de to selskapene. Dette har allerede resultert i nedskjæringer, og i forrige uke ble det sendt ut nye avskjedsbrev til ansatte i både Tech Data og Rosenmeier.

- Vi er nok dessverre ikke de eneste som opplever at markedet ikke har været det samme etter sommerferien. Derfor er det dessverre nødvendig å fjerne noen stillinger der vi har dobbeltfunksjoner i det nye selskapet, sier Jørn Rosenmeier til CRN.

- Det er vanskelig å måtte sparke folk når det ikke handler om ytelse, men utelukkende om at folk sitter i dobbeltfunksjoner, sier han.

Han vil ikke fortelle hvor mange som nå mister jobben, men at det er færre enn at det er nødvendig å varsle fagforeninger. Selskapet har også leid inn et konsulentselskap som skal hjelpe de som har mistet jobben å komme seg videre.

It Bransjen