Tech Data med stor konsumentsatsing

Tech Data med stor konsumentsatsing

Tech Data starter Apple-butikk og henter inn Media Markt-profil for å lede satsingen på konsumenter.

Tech Data er i gang med å bygge opp en ny storsatsing på konsumentelektronikk, skriver svenske IT24.

Bakgrunnen for satsingen er at distributøren i 2010 kjøpte opp Triade Holding, et holdingselskap med ulike verdiøkende distributører av konsumentelektronikk i Danmark og Benelux i porteføljen.

Christer Schultzberg, som er hentet inn fra rollen som ansvarlig for konsumentelektronikk i Media Markt i Sverige, får ansvaret for å bygge opp nordiske teamet.

I Tech Data blir han nordisk ansvarlig for forretningsområdet Consumer Electronics, som omfatter foto, brunevarer, tilbehør og hvitevarer.

- Lite konkurranse

Den nye satsingen innebærer også at selskapet går inn i konkurranse med andre distributører enn i dag. Schultzberg peker på at distribusjonsleddet i it-siden er mer etablert.

- Innenfor konsumentelektronikk finnes det ikke så mye konkurranse. Den konkurransen som finnes er snarere at leverandørene finner andre distribusjonsveier. Når det gjelder for eksempel tv er det et direkte forhold mellom leverandør og forhandler.

På tilbehørssiden kommer selskapet blant annet til å havne i konkurranse med Tura Scandinavia.

- Tura jobber i dag litt på samme måte som Tech Data vil gjøre. De har både egne varemerker og jobber med kjente leverandører, sier han.

Europeisk strategi

Nøyaktig hvor stor den nye organisasjonen kommer til å bli gjenstår å se.

- Jeg kommer til et tomt skrivebord, men det finnes en europeisk strategi og plan over hva som skal gjøres, sier Schultzberg.

- I Sverige er det plass til et antall ansatte. Til å begynne med blir det nok mellom fem og ti og personer, men i løpet av et par år vil jeg tippe at vi er opp mot femti personer i Norden, hvorav kanskje 30 er basert i Sverige, sier han.

Det nye oppdraget innebærer at Schultzberg forlater Media Markt, en kjede han har var med på å etablere i Sverige.

Han erstattes av William Nagy, som nå blir ansvarlig for hjemmeelektronikk i Media Markt.

Starter Apple-butikk

Som del av den nye satsingen øker Tech Data også satsingen på distribusjon av Apple, som følge av den enorme etterspørselen etter selskapets produkter.

Det innebærer at Tech Data har opprettet en spesialdel i sin nettbutikk, der alle Apples produkter og alt slags tilbehør er samlet på en plass.

- Vi har ekstremt mye produkter hos oss, så det er vanskelig å få overblikk. Vi ser at Apple og relatert tilbehør øker kraftig. For eksempel selges det 3,6 tilbehør for hver solgte Ipad, så vi vil hjelpe forhandlerne med å finne frem til hva slags tilbehør de ønsker å selge, sier Johan Larsson, Apple-specialist i Svenske Tech Data, til IT24.se.

Distributøren vil også tilby konfigurasjonstjenester for forhandlere som ønsker å tilpasse Ipad til kunder i bedriftsmarkedet.

- Planen er at dette skal implementeres også i Norge, skriver Øyvind Sæther, direktør for Tech Data i Norden, i en epost.

Les om:

It Bransjen