Tech Data tjener mer

Tech Data tjener mer

Omsetningen gikk tilbake 14 prosent, men Tech Data økte likevel driftsinntektene i tredje kvartal med 18 prosent.

Tech Data annonserte denne uken tredjekvartalsresultater. Nettoomsetningen endte på 5,6 milliarder dollar, en nedgang på 8,1 prosent fra en omsetning på 6,1 milliarder i tredje kvartal i fjor.

Til sammen utgjør omsetningen for årets ni første måneder 15,8 milliarder dollar. Det er 13,9 prosent lavere enn de 18,4 milliardene distributøren omsatte for i samme periode i fjor. Omsetningen i tredje kvartal ga imidlertid en økning på 8,8 prosent fra andre kvartal i år.

Tech Datas toppsjef Robert Dutkowsky karakteriserer likevel kvartalet som ekstremt godt.

- Vi kan trygt si at Tech Data har hatt et godt år i det tøffe økonomiske klimaet, sier Dutkowsky til Echannelline.

- Til tross for en omsetningsnedgang på 14 prosent har vi økt driftsinntektene med 18 prosent. Vår disiplinerte tilnærming har gitt resultater i et dempet it-marked, sier han.

Godt rustet for oppkjøp

Dutkowsky ser optimistisk på fjerde kvartal. Selskapet forventer at omsetningen for fjerde kvartal vil øke med mellom to og tre prosent fra året før.

Dutkowsky sier at selv om fremgangen er ujevn i bransjen som helhet, er markedsutsiktene positive for første gang fire kvartal Ifølge Dutkowsky var oktober en sterk måned både i USA og Europa.

Han mener Tech Datas kontantbeholdning gjør selskapet godt rustet til å fortsette oppkjøpene som selskapet hart gjennomført i Europa i året som har gått.

Forventer god vekst

Tech Data i Norge kommenterer ikke norske tall, men administrerende direktør Øyvind Sæther forteller at både Norge og Norden har bidratt til de gode resultatene.

I likhet med konsernsjefen er han fornøyd med kvartalet til tross for at det har vært en utfordring at prisene har falt.

- Det er noe vi også ser fra IDC-tallene for pc- og serversalget, sier Sæther.

- Selv om volumet er relativt bra er det en utfordring omsetningsmessig at spesielt pc-er og snittprisene der har gått såpass mye ned. På andre områder er utviklingen god, som for eksempel innen periferi, og spesielt innen enterprise, lagring og nettverksutstyr.

Sæther er også optimistisk til utviklingen i fjerde kvartal.

- Vi er nå midt i fjerde kalenderkvartal, og utviklingen har dratt bra opp gjennom oktober og november. Tech Datas fjerde finanskvartal avsluttes i januar, og vi forventer vekst, sier han.

It Bransjen