Teknologi gjør nordmenn usikre

Teknologi gjør nordmenn usikre

Mange nordmenn planlegger et januarkupp, men svært mange finner det krevende å handle elektronikk og hvitevarer på salg.

En undersøkelse fra LG Electronics viser at halvparten av alle nordmenn ser frem til å gjøre et januarkupp, men avansert teknologi gjør det vanskelig å velge, spesielt for kvinnene.

Flatskjerm mest populært

Det er ikke småting nordmenn har høyest på ønskelista. Undersøkelsen viser at hele 37 prosent av oss er på utkikk etter ny flatskjerm, 33 prosent ser etter ny pc og 27 prosent vil ha seg ny mobiltelefon.

Valget er derimot ikke like enkelt. Ifølge undersøkelsen opplever åtte av 10 det utfordrende å handle elektronikk og hvitevarer og én av tre (35 prosent) synes teknologien står i veien når de skal ta en beslutning. Nesten halvparten (44 prosent) av norske kvinner sier at de har manglende kunnskap om elektronikk og hvitevarer. 80 prosent av kvinnene sier også at de har for lite kunnskap om tv-teknologi til å kunne handle uten hjelp.

Kvalitet viktigst

Når det kommer til hvitevarer, viser undersøkelsen at kvalitet (40 prosent) er viktigst, deretter kommer pris (32 prosent), sttørrelse (9 prosent), kapasitet (8 prosent), energiforbruk (8 prosent) og miljøvennlighet (4 prosent).

Tips fra LG

LG Electronics kommer selv med tips i en pressemelding til de som skal handle elektronikk på salg. Det viktigste du må tenke på ved kjøp av tv er å finne ut hvilke behov du har. I korte trekk er plasma-tver godt egnet til film og hjemmekino, mens lcd-tver er allsidige og kommer i en rekke størrelser. De passer spesielt bra for videospill og datagrafikk. Led-tvene har et lavt energiforbruk og gir krystallklare bilder.

Til de som skal kjøpe vaskemaskin anbefales det blant annet å se på støynivået og om maskinen har barnetøy og allergi-programmer. Hvis det er et pent design på vaskemaskinen, kan det gi en pekepinn på om det indre også er godt designet. Et godt design betyr ikke bare et pent utseende, det betyr også god funksjonalitet, mener LG.

Når det kommer til kjøleskapet, bør du velge et energieffektivt kjøleskap som er bra for miljøet og som ikke er for stort til ditt bruk.

Undersøkelsen ble utført i desember av 1019 nordmenn i alderen 15 – 80 år, fordelt over hele Norge.

Les om:

It Bransjen