Terminator-brillene kommer i 2012

Terminator-brillene kommer i 2012

Googles Android-baserte smartbriller skal utstyres med 3G eller 4G, en GPS-sensor og en liten skjerm.

Det ryktes at Google skal lansere smartbriller med nettverkstilgang via 3G eller 4G radioteknologi innen utgangen av året, skriver New York Times.

De Android-baserte brillene skal utstyres med bevegelsessensorer og GPS-funksjonalitet, samt en liten skjerm som sitter noen centimeter unna brukerens øye, ifølge avisens ikke navngitte kilder, som blant annet inkluderer ansatte i selskapet.

Prisen på øyeleketøyet blir sannsynligvis et sted mellom 250 og 600 dollar (ca. 1400 - 3350 kroner), men Google har avslått å kommentere sine brilleplaner overfor Computerworlds nyhetstjeneste.

Tidligere denne måneden meldte nettstedet 9to5Google at Google skal ha bygget en prototyp av brillene, som er utstyrt med prosessorkraft, datalagringskapasitet og Android smarttelefonteknologi.

Brillene sies å ligne på Oakleys Thump-briller, og skal være utstyrt med kamera, mikrofon og øretelefoner.

Heads-up Display

Googles briller skal også ha såkalt HUD-funksjonalitet (Heads-up Display) som projiserer diverse informasjon på en gjennomsiktig overflate. Akkurat som jetfly-piloter kan se høydeinformasjon og retningsinformasjon projisert på glassruta i cockpiten, skal brillene vise glimt av informasjon som temperatur, hvem som ringer og innkommende tekstmeldinger på brillelinsene.

Ifølge New York Times jobber Google nå med å vurdere hva slags konsekvenser for personvernet det vil medføre å lage briller som i det skjulte kan filme og lagre hva mennesker foretar seg via det innebygde kameraet.

Avisen skriver at en av nøkkelpersonene i utviklingen av brillene er Google-ingeniør Steve Lee, som blant annet har utviklet Googles kartprogram Latitude. Derfor vil lokasjonsinformasjon være en sentral del i den første versjonen av brillene som lanseres for publikum. En annen nøkkelperson som leder brilleprosjektet skal være ingen ringere enn Sergey Brin, som var med å grunnlegge Google.

Les om:

It Bransjen