Tetris fyller 25 år - gjenopplev klassikeren

Tetris fyller 25 år - gjenopplev klassikeren

Tetris er en av de mest seiglivede former for tidsfordriv. Spillet har nå rundet 25 år. Er det fortsatt like genial underholdning?

Tetris er, for de som ikke kjenner det, et slags puslespill, hvor klosser i syv forskjellige former, faller ned fra toppen av skjermen. Det gjelder å plassere dem ved å dreie dem, slik at de blir liggende i horisontale linjer uten mellomrom.

Tetris er et ord sammensatt av det greske ordet for fire, "Tetra" og Tennis.

Ordet Tetra kommer av at hver klosse, også kalt tetrominoer, er sammensatt av fire kvadrater. Det finnes syv slike klosser i Tetris, I, J, L, O, S, T og Z..

Tetris ble oppfunnet av russeren Alexey Pajitnov, da han arbeidet for det russiske vitenskapssenteret. Ettersom dette var under kommunisttiden tjente Alexey i første omgang ikke penger på Tetris. Men etter hvert har han fått betalt for evnene sine, ettersom han i dag designer lignende puslespill for både Windows og Xbox 360.

Kan man spille Tetris uendelig lenge?

Selv om det i teorien skulle være mulig å spille Tetris til evig tid, vil det ikke kunne la seg gjøre for et menneske. Vi vil for alltid være dømt til å tape, og det er spesielt på grunn av de to tetrominoene S og Z. Hvis du får mange av disse på rad, vil de uunngåelig skape en del problemer, og til sist bli stablet oppå hverandre, og du vil tape.

Dessuten øker hastigheten i spillet underveis, og dermed vil du til slutt ikke klare å følge med. Om du var Supermann og hadde superkonsentrasjon ville til slutt skjermoppdateringen ikke klare å følge med.

Les mer om Tetris på Wikipedia .

Ekstern lenke: Her kan du spille en webversjon av Tetris

Les om:

It Bransjen