Tjener like mye penger

Tjener like mye penger

Kompletts omsetning går ned, men resultatet holder seg. Det viser tallene for årets første kvartal.

Komplett melder i sin første kvartalsrapport for 2009 om en omsetningsnedgang på 11 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Selskapet omsatte i løpet av årets tre første måneder for til sammen 1 007 millioner kroner, mot 1 125 millioner kroner i samme kvartal 2008.

I Norge omsatte Komplett for 759,2 millioner kroner i løpet av kvartalet. Det er en nedgang på 32,4 prosent fra de 791,6 millionene som selskapet omsatte for i fjorårets første tre måneder.

Totalt for konsernet utgjorde direktesalget til sluttkunder 634 millioner kroner. Det er en nedgang på 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Også forhandlersalget går tilbake. I årets første kvartal hadde Komplett en forhandleromsetning på 373 millioner kroner, 10 prosent mindre enn første kvartal i fjor.

Selskapets driftsresultat viste et overskudd på 18 millioner kroner i første kvartal 2009, opp 1 prosent fra første kvartal 2008. Resultatet før skatt viste et overskudd på 15,5 millioner kroner, opp 2 prosent.

Nye divisjoner

Fra og med 2009 har Komplett endret inndelingen av konsernet. Virksomheten rapporterer nå for de fire divisjonene Komplett.no og Norek.no, MPX.no og Itegra.no (tidligere Torp Computing Group), Komplett.se, Inwarehouse.se og Komplett.dk (Sverige og Danmark), samt Komplett.nl, Komplett.be og Komplett.ie (Vest-Europa).

Komplett.no og Norek.no økte omsetningen med 2 prosent til 407 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 22,8 millioner, mot 24,1 millioner i førstekvartal 2008.

Omsetningen for MPX.no og Itegra.no er redusert med 10 prosent fra 392 millioner kroner til 353 millioner kroner i første kvartal 2009. Driftsresultatet økte fra 3,9 millioner kroner til 8,8 millioner kroner. Ifølge rapporten er hovedårsakene til bedringen bedre marginutvikling på produktene og reduserte driftskostnader.

Taper penger i Europa

I Sverige og Danmark har omsetningen gått tilbake fra 262 millioner norske kroner til 201 millioner kroner. Årsaken er ifølge kvartalsrapporten hovedsakelig avhending av konseptbutikker og omsetningsnedgang for Inwarehouse.se på våren i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 7,4 millioner kroner. Samtidig har Sverige og Danmark hatt en svak produktmargin, blant annet som følge av en styrket norsk krone i første kvartal.

I Vest-Europa er omsetningen redusert med 34 prosent til 47,4 millioner kroner. Hovedårsaken skal være at Komplett.at, Komplett.de, Komplett.fr og Komplett.uk ble lagt ned i juni 2008. Driftsunderskuddet i Vest-Europa har imidlertid økt fra 1,5 millioner norske kroner i første kvartal 2008 til 4,5 millioner kroner i 2009.

- Konsernet forventer at den nåværende markedsøkonomiske situasjonen vil vedvare og at dette fortsatt vil påvirke etterspørselen av forbrukerelektronikk og it-produkter negativt, heter det i kvartalsrapporten.

LES OGSÅ: Komplett tilfreds tross nedgang

It Bransjen