Tysk sikkerhetsekspert nektet adgang til USA

Tysk sikkerhetsekspert nektet adgang til USA

En tysk sikkerhetsekspert måtte gjør vendereis etter et langt møte med amerikanske immigrasjonsmyndigheter.

Thomas Dullien, som også er kjent under aliaset Halvar Flake, skulle holde et foredrag med en praktisk innføring i it-sikkerhet på konferansen ”Black Hat” i Las Vegas. Problemet for Dullien var kontrakten med Black Hat var med han personlig og ikke som en representant for hans eget rådgivningsselskap.

I immigrasjonskontrollene fant amerikanske tjenestemenn testmaterialet i Dullien bagasje, dette resulterte i et fire timer langt intervju. Dullien som leder sitt eget selskap, Sabre Labs, skulle analysere sårbarheten i en del programvare i et foredrag som skulle startet i går.

”Jeg ble nektet inngang til USA for å ha tatt med testmateriale som privatperson og ikke som en representant for selskapet.” skriver Dullien i sin blogg. Han skriver også at han har holdt foredrag på den samme konferansen i syv år uten problemer.

Etter det fire timer lange intervjuet konkluderte immigrasjonsmyndighetene med at Dullien måtte ha arbeidsvisum for å holde dette foredraget. Han fikk, ifølge bloggen, også spørsmål om hvorfor ikke en amerikansk statsborger kunne holde det samme foredraget.

Dullien er nå tilbake i Tyskland og vil kontakte det amerikanske konsulatet der.

It Bransjen