USB-hub for mc-friker

USB-hub for mc-friker

Sommer betyr motorsykkelsesong, i alle fall for de som har lappen. For oss andre kan dette være en grei reserveløsning.

Det japanske selskapet Solid Alliance er ansvarlige for en rekke særdeles sære usb-produkter. Tidligere har de blant annet laget en usb-hub utformet som en tallerken kinamat, og minnepinner utformet som sushi, takoyaki, dim sum og tempura-reker.

LES OGSÅ: De 15 aller villeste usb-dingsene

Nå slår selskapet til med et nytt produkt, som de tror vil slå godt an både i Japan og ute i den store verden.

USB Engine Hub er en usb 2.0-hub som ser ut som en motorsykkelmotor. Vel, den kan minne litt om en motorsykkelmotor. Ikke bare har huben utseendet på plass, lyden er der også. Når du kobler huben til en usb-port på pc-en starter nemlig motoren opp for fullt.

Sylindere hopper opp og ned mens motorlyden durer ut i rommet. Etter noen sekunder stopper motoren og går over til å være en enkel og stillegående, om enn litt uvanlig, usb-hub. Savner du lyden og ristingen fra motoren er det bare å trykke ned startpedalen et par ganger, og med ett våkner den til liv igjen. Ved å trykke ned giret vil motoren skifte turtall og gå over til å høres ut som en racersykkel.

USB-motor som hopper og bråker.

Hvis du synes dette virker som et produkt du kunne tenke deg å ha på skrivebordet burde du først sjekke om du har plass. For selv om huben ikke er på langt nær like stor som en ekte motor, er den fortsatt relativt stor. Hele 16 x 12 x 9 centimeter måler den, mens vekta ligger på rundt en kvart kilo.

Den noe spesielle usb-huben støtter usb 2.0 og er utstyrt med tre usb-innganger, noe som betyr at du ender opp med to ekstra usb-porter.

USB Engine Hub kommer i salg i Japan i løpet av juli. Selskapet planlegger også å lansere den i resten av verden i løpet av de kommende månedene. Prisen er satt til 5 250 japanske Yen, eller rundt 400 kroner inkludert avgifter i Norge.

Les mer hos Solid Alliance.

Se video av USB Engine Hub hos Engadget.

LES OGSÅ: Latskapen lenge leve

It Bransjen