Utvider nettverkssatsingen

Utvider nettverkssatsingen

Mychoice satser i nye områder og inviterer forhandlerne med seg inn i det digitale hjemmet.

Nisjedistributøren Mychoice ble startet tidlig i 2007 med nettverk i klassen for internettleverandører, såkalte carrier class networks, som hovedsatsingsområde.

Selskapet omsatte i fjor for 36 millioner kroner. En stor del av dette kommer fra salget av bredbåndsmodemer, som distributøren har solgt 60 000 enheter av via ulike internettleverandører.

Mychoice fikk tidlig agenturet på Allied Telesis. På tiden som har gått siden oppstarten har distributøren oppnådd en markedsandel på 17 prosent i det totale operatørmarkedet, og de er nå Allied Telesis' tredje største i Europa.

Men ifølge administrerende direktør Tony Christensen har produsentens løsninger utgjort en alt for stor del av Mychoices totale omsetning.

Kombinert med lavere nysalg som følge av en norsk bredbåndsdekning på over 90 prosent har dette ført til at distributøren nå satser på nye produktområder og nye salgskanaler.

- Vi hadde tidlig store planer om å utvide produktporteføljen, men så fungerte det så bra med Allied Telesis. Nå har vi fått på plass en solid grunnmur og er klare for å tilby produkter og tjenester gjennom forhandlere, sier Christensen.

Digitale hjem

Det betyr at Mychoice nå skal bevege seg forbi gatewayen frem til huset og videre inn i stuen til sluttkundene.

Stikkordet er digitale hjem. For å kunne levere dette jobber distributøren nå med en rekke distribusjonsavtaler på mediastreamere, nettverkslagring og mediasentere til hjemmet.

- Så langt har vi vært litt forsiktige, og operatørene har heller ikke vært spesielt interesserte i det digitale hjem. Men for forhandlerkanalen er det veldig interessant. I tillegg ser vi på generell nettverksutstyr til hjemmet.

Nylig ansatte Mychoice en person som utelukkende skal jobbe med forhandlerpartnerne.

Christensen ser for seg å rekruttere mellom 20 og 30 forhandlere som kan jobbe med konsumentløsninger, og han jobber nå med å få på plass trening, markedsføringsmateriell, teknisk støtte for forhandlerapparatet.

- Vi ønsker oss flere forhandlere og tilbyr noe så enkelt som gode marginer og gammeldags oppfølging. Forutsetningen er at de har god nettverkskompetanse, sier han.

Han understreker at Mychoice ikke har ambisjoner om å bli noen breddedistributør.

- Men vi jobber med flere nye konsepter på løsningssiden, som for eksempel en avdeling med frittstående konsulenter til systemintegratører som kommer til kort.

Gode kontakter

Mychoice har to lagre, et hovedlager på Gardermoen og et lager på Ryen i Oslo for konfigurering og tilpassing av løsninger.

Distributøren ble startet av fire tidligere ansatte som alle har bakgrunn i Datavarehuset.

En av dem er Stein Nymo, som i sin tid startet Datavarehusets innkjøpskontor i Taiwan og har bodd i landet i en årrekke. Tony Christensen lover nå mange nye, spennende produkter på markedet takket være de gode kontaktene i Asia.

- Det er en stor fordel for oss. Han kan det spillet og vet hvordan han håndterer nye produsenter fra Taiwan. Det er kostbart å drive import, og vi er ute etter det som fenger i markedet, sier han.

Les om:

It Bransjen