Venter julerush på nett

Venter julerush på nett

Den digitale julehandelen stiger mot nye høyder. Tallene peker i retning av en travel førjulstid for nettbutikkene.

Den digitale julehandelen når stadig nye høyder, og ifølge en ny undersøkelse utført for Metronet vil nesten 36 prosent av alle nordmenn over 15 år julehandle på nett i år.

Historiske høyder

55,2 prosent av de som handler på nett sier de vil handle mer på nett i år enn i fjor, og 35,3 prosent mener de vil handle omtrent som i fjor.

- Vår undersøkelse viser at juleshoppingen i økende grad skjer på nettet. I en lignende undersøkelse utført av Mpx.no og Questback i 2009 svarte kun 22 prosent at de skulle handle til jul på nettet. Disse tallene kan tyde på at julehandelen på internett kan nå historiske høyder i år, sier Simen Thorsrud, fagansvarlig for e-handel i Metronet.

Interessant mønster

Tradisjonelt sett er det kvinnene som shopper mest, men på nettet er det menn som står i bresjen. 40,6 prosent av menn sier de vil handle julegavene på nett, mot 30,5 prosent av kvinnene.

- Det er et interessant mønster at det er menn som i størst grad sier de skal handle julegaver på nett og at de skal handle mer i år enn i fjor. Normalt sett er det jo ofte kvinner som ses på som de store shopperne. At menn trives best på nett kan ha sammenheng med at det er mindre tidkrevende enn å løpe fra butikk til butikk, at det kan gjøres fra godstolen hjemme og at de muligens er noe mer målrettet i sin handel, sier Thorsrud.

61,4 prosent av mennene sier de vil handle mer enn i fjor, mens det kun gjelder 46,1 prosent av kvinnene.

Eldre vegrer seg

Blant de i aldersgruppen 25-39 år oppgir hele 48,1 prosent at de vil handle en eller flere julegaver på nett i år. Færrest nettjulehandlere finner man i aldersgruppen 60 år og oppover. Thorsrud tror julehandelen totalt sett vil nå nye høyder og har derfor følgende tips til nettbutikker som vil ta del i den økende trafikken.

- Den absolutt viktigste kilden for trafikk til nettbutikker er søkemotorer, med Google som viktigst. Sørg for at det er enkelt å navigere seg frem til julegavene og eventuelle tilbud. Sørg også for at du er konkurransedyktig på pris, netthandlerne er meget prisbevisste, sier han i en pressemelding.

Undersøkelsen er utført av Infact på vegne av Metronet. I oktober i år ble 1055 personer intervjuet om hvor de ville handle julegaver.

Les om:

It Bransjen