Verdens første domenenavn solgt

Verdens første domenenavn solgt

Et investeringsselskap har kjøpt det første DNS-registrerte domenenavnet på internett.

Internettinvesteringsselskapet Xf.com Investments, som har en stor interesse for domenenavn og anser seg selv for å være en slags eiendomsmegler på internett, har nå kjøpt internetts første DNS-registrerte domenenavn, skriver Softpedia News.

Domenet Symbolics.com er ikke det første domenet som ble skapt, som er Nordu.net, men er likevel det første domenet som ble registrert på kommersiell basis og dessuten registrert i en domenenavnserver. Dette fordi Nordu.net var den første rotnavneserveren på internett, og en rotnavnserver kan ikke selge domenet sitt.

Lisp

15. mars i 1985 så it-selskapet Symbolics, som drev med Lisp-maskiner, et potensial i NSFNET (National Science Foundation Network), og registrerte seg. Det var bare fem andre selskaper som på den tiden mente det ville være lurt å reservere sitt merkenavn: Bbn.com, think.com, mcc.com, dec.com og Northrop.com.

Av de nevnte domenenavnene er Symoblics ifølge Softpedia News de eneste som ikke har solgt domenet sitt. Inntil nå. Heretter eier Xf.com Symbolics.com.

Prisen domenet ble solgt for, er hemmelig.

Les om:

It Bransjen