Verdens verste forskerjobber

Verdens verste forskerjobber

Å tette hull i Microsoft-produkter er kåret til verdens sjette verste vitenskapelige arbeid.

Hva har forskere på hvalavføring, giftdykkere og elefant-steriliserere til felles med ansatte i Microsofts Security Response Center? Jo, de har alle havnet på en topp ti-liste i i magasinet Popular Science over de absolutt verste vitenskapelige jobbene.

Magasinet har publisert denne relativt underholdende listen siden 2003. Hensikten er å " feire den vanvittige bredden i vitenskapelig arbeid", ifølge magasinets ansvarlige redaktør Michael Moyer.

Av yrker som har fått denne æren tidligere kan nevnes " barnyard masturbator" (okseronker på godt norsk.. red.anm), biologilærer i Kansas og lobbyist for bruk av det metriske systemet i USA.

Ifølge Moyer har jobben som ansatt i Microsofts Security Response Center (MSRC) kvalifisert til liste-ære i år fordi arbeidet er så vanvittig vanskelig og utakknemlig.

- Dette er en slik klassisk jobb som ikke er direkte motbydelig eller farlig, men hvor arbeidsmengden er så uoverkommelig og krevende at bare de aller mest vågale orker, sier Moyer til IDGs nyhetstjeneste.

Dykking i giftslam

"Hvert eneste produkt foreligger gjerne i mange språkversjoner som alle trenger en egen reparasjon (det er anslått at Explorer finnes i 300 ulike konfigurasjoner). I tillegg kan et vellykket angrep på Microsoft for svært mange hackere sammenlignes med å skyte ned dødsstjernen. Derfor pågår det angrep ustanselig," skriver magasinet i sin begrunnelse

MSRC inntar sjetteplassen på lista. Men det er alltids noen som har det verre. For eksempel de som klargjør dyrelik for dissekering i biologiske laboratorier. Og den aller verste jobben? Giftdykkerne, uten tvil.

- Dette er svært skolerte personer som trekker på seg dykkertutstyr og kaster seg ut i giftig slam.

- Heller hvalavføring

Microsofts Mark Griesi, ansatt ved MSRC, er beæret over listeplasseringen.

- Det er sant at dette er en ganske tøff jobb. På den annen side har dette sin åpenbare fortjeneste også. Jeg har aldri noen gang jobbet med folk som er mer engasjert i jobben sin enn på MSRC.

Redaktør Moyer er imidlertid ikke i tvil om at han heller ville hatt jobben som inntar tiendeplassen.

- Hvalavføring eller Microsoft? Jeg ville nok valgt ekskrementforskningen. Salt luft og løse hvalmager, hva kan gå galt?

Les om:

It Bransjen