Vet du hvem denne mannen er?

Vet du hvem denne mannen er?

Fagforeningsleder, fotballspiller eller teknoguru? Flere briter tror det første.

Det britiske firmaet Lewis PR har i en undersøkelse sjekket det teknologiske kunnskapsnivået til folk i Storbritannia. Å vite hvem Steve Jobs er eller hva en wlan-dongle er, viser seg å ikke være like enkelt.

Bill Gates - tograneren

Én av ti briter tror nemlig Apple-sjefen er en fagforeningsleder. Tjue prosent har ikke peiling på hvem Jobs er, mens en av tjue tror han spiller fotball i Division Two, nivå fire i det engelske ligasystemet.

Hele 88 prosent av de 1000 britene som deltok i undersøkelsen, visste hvem Microsofts grunnlegger Bill Gates var, men tre prosent trodde han var en amerikansk komiker. To prosent trodde av en eller annen grunn at han deltok i Det store togranet på 1960-tallet.

Én av fire visste heller ikke hvem World Wide Web-skaperen Tim Berners-Lee var - ni prosent trodde han var sjef i den britiske sikkerhetstjenesten MI5.

Eskimoene phisher

Teknologiske duppeditter kan skape forvirring blant folk og det er nødvendigvis like enkelt å vite hva alt er.

I «moro»-kategorien finner vi at 10 prosent trodde en wlan-dongle var et sexleketøy i stedet for en bredbåndsadapter. Seks prosent trodde dessuten at en VHD (virtuell harddisk) var en seksuelt overførbar sykdom. Fire prosent trodde phishing var en sportsfiskemetode brukt av eskimoer.

Nettsamfunn er noe som de fleste kjenner til. I undersøkelsen var det imidlertid 11 prosent av deltakerne som ikke kunne nevne ett eneste et. Facebook var det mest kjente, etterfulgt av Twitter.

- Det er et digitalt skille i Storbritannia mellom de som forstår hvor viktig teknologi er og de som enten ikke er interessert i eller skremt av det. Bransjen må engasjere seg og unngå sjargonger og "nerdeprat" som avskrekker så mange fra å utvikle en interesse, sier Eb Adeyeri i Lewis PR.

Se video under.

Les om:

It Bransjen