Videoklippene som gjorde året godt

Videoklippene som gjorde året godt

Vi vinker farvel til 2010 med noen av våre favorittklipp fra YouTube.

Det hører med til jobben i teknologi- og mediebransjen å følge med på hva som rører seg på nettet, og det inkluderer YouTube, argumenterer jeg så godt jeg kan overfor meg selv og redaktøren.

Det er et argument som vanskelig kan bestrides, i og med at virale videoer blir en stadig større del av internett, både når det gjelder nyhetsbildet, som markedsføringskanal og som ren underholdning, proklamerer jeg med fast overbevisning.

YouTube i arbeidstiden

Redaktøren kan jo ikke annet enn å si seg enig, og fornøyd som jeg er med min fortreffelige argumentasjonsteknikk skjønner jeg at nå må jeg i alle fall lage en sak av det hvis jeg skal rettferdiggjøre at jeg fortsetter å glo på YouTube i arbeidstida også i året som kommer.

Dra fram en stol, popp litt poppkorn og kos deg med YouTube-klippene som gjorde 2010 til et godt år!

Angry Birds Peace Treaty

Angry Birds gikk som en farsott verden over i 2010, og både Android og iPhone-brukere har fått ordentlig oppheng på spillet. Denne parodivideoen tar konflikten mellom fugler og griser på kornet, og inkluderer politiske undertoner i samme slengen. Videoen er sett 3 og en halv millioner ganger siden 21. november i fjor. Enjoy!

Hyllest til PAC-MAN

Denne menneskelige versjonen av PAC-MAN må ha tatt en evighet å lage, og er komplett gjennomført med realistiske lydeffekter. Signert Guillaume Reymond, PAC-MAN ftw!

Denne vil du grine av

Sukkersøt og gjennomført. Litt dårlig bilde, men lydspor og –kvalitet er av ypperste merke...

Ken Block, Gymkhana, l’Autodrome i Frankrike

Vi er flere i PC World-redaksjonen som liker å kjøre bil. Vi diskuterer ofte merker, anlegg og utstyr. Og jeg må tilstå at en sjelden gang, når det er glatt, napper jeg litt i håndbrekket og får sleng på bilen. Da føler jeg meg tøff. Men ikke like tøff som Ken Block.

Bad Copy 2

Jess, vi digger Battlefield Bad Company 2! Men det er noe småtterier innimellom som kan drive selv den sindigste person totalt fra konseptene. Bad Copy 2 treffer spiker’n på hodet, og det er faktisk en trøst å få bekreftet at alle andre også sliter med de samme problemene. Denne videoen er vel mest for dem som spiller BFBC2, men det gjør vi jo, så da så.

Stair Walk

Etter at Michael Jackson tok kvelden, har jeg søkt utrettelig etter den som skal krones den nye ”kongen av pop”. Etter mange måneders leting tror jeg vi har funnet ham. Hvem trenger Moonwalk når du kan dra denne i trappa?

Idol?

Det er i alle fall ikke noe å si på innlevelsen, og publikum synes åpenbart å like det de ser. Og om hun ikke er full, er hun i hvert fall ikke sjenert. Hold ut med den trøtte reklamen før klippet, det er verd det.

Hodeskudd!

Den 17 år gamle svensken Oscar Milton ble verdenskjent over natten takket være denne freidige scoringen i kampen mellom Almtuna IS og Nacka (U20) i svensk ishockey.

Lady Java

Jenny Skavlan er hot. Java er i seg selv ikke like hot, men musikkvideoen som ble laget i forbindelse med JavaZone 2010 kan få selv den minst interesserte til i alle fall å bli... nysgjerrig? Herlig gjennomført, morsom tekst og kult klippet!

Og sist, men ikke minst:

It Bransjen