Vil finne cyberkrigere på TG

Vil finne cyberkrigere på TG

Forsvaret vil ha unge it-hoder som kan ta pushups.

- Vi har et nettverksforsvar. Uten nettverket står norske militære operasjoner i fare, uttalte Oberstløytnant Roger Johnsen til Computerworld i fjor.

Forsvaret er opptatt av de digitale truslene.

Under The Gathering (TG) på Hamar er Forsvarets Ingeniørhøgskole på plass for å gjøre seg kjent blant de datainteresserte ungdommene.

Midt på gulvet i Vikingskipet har Forsvaret satt opp et telt og en container som fungerer som en operasjonssentral. Her befinner det seg ingeniørstudenter som skal konkurrere med andre TG-deltakere i dataspillet Heroes of Newerth.

- Vi arrangerer spillkonkurransen for å få oppmerksomhet, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Lindboe ved Forsvaret Kompetansesenter.

Fysisk fostring

Utenfor i teltet er det pushups-konkurranse hvor man kan vinne diverse effekter.

- Det er viktig å vise at det fysiske er sentralt om du skal ta en it-utdanning i Forsvaret. Og mange her er også veldig positive til at de får utfolde seg litt fysisk, sier Lindboe.

Inne i containeren finner vi fem ingeniørstudenter som forbereder den store spillkonkurransen.

- Vi har allerede fått en del oppmerksomhet rundt spillingen og dette er en flott måte å få oppmerksomhet på, sier ingeniørstudent Stian Petersen og legger til:

- Det var studentene selv som foreslo at vi skulle markere oss her.

På spørsmål om hvor mange studenter de regner med å rekruttere i løpet av de kommende påskedagene svarer rekrutteringsoffiser Espen Rød:

- Det er vanskelig å si siden det er første gangen vi er med. Men vi mener dette uansett gir positiv oppmerksomhet rundt Forsvaret og forhåpentligvis kan vi bidra til interesse for realfag og videre en it-utdanning i Forsvaret.

It Bransjen