Vil ha Tizen på hånda

Vil ha Tizen på hånda

Samsung dropper Android til fordel for operativsystemet Tizen på smartklokka Galaxy Gear 2.

Den koreanske teknologikjempen lanserte smartklokka Galaxy Gear i september i fjor. Mottakelsen har vært helt ok, men ikke spesielt varm. Computerworlds journalist testet den første versjonen av Galaxy Gear i fjor, til terningkast 4.

Nå forbreder Samsung lanseringen av Galaxy Gear 2, med noen endringer, blant annet på programvaresiden, ifølge Apple Insider.

Bruker Tizen

For andre versjon av Gear, har Samsung valgt å erstatte Googles mobiloperativsystem Android til fordel for operativsystemet Tizen . I likhet med Android er også Tizen basert på Samsung Linux Plattform, som igjen er basert på det påpulære åpne operativsystemet GNU/Linux.

Tizen er et resultat av samarbeid mellom flere større aktører, blant annet Samsung, Intel, Huawei, Fujitsu og Panasonic, for å nevne noen.

Årsaken til byttet fra veletablerte Android til Tizen er ikke oppgitt, men det etter hvert ganske anstrengte forholdet mellom Google og Samsung kan ha vært en medvirkende årsak til teknologibyttet. Men ifølge Samsung er kompabilitet mellom Gear og selskapets smartmobiler opprettholdt.

Dette er nytt i Gear 2

Det er noen endringer i Samsung Galaxy Gear 2 som er verdt å legge merke til. Blant annet er den nye smartklokka litt tynnere enn forgjengeren. I tillegg lanserer Samsung Gear 2 i to versjoner, en standard og en ny - Galaxy Gear 2 Neo. Sistnevnte skal være stort sett lik Gear 2, men uten kamera.

På Gear 2 er kameraet forøvrig flyttet til hovedenheten fra klokkelenka, hvor den var plassert på den første versjonen. Klokkene har også innebygget fjernkontroll for elektroniske enheter som fjernsynsapparat og stereo.

Blant andre nyheter kommer Gear 2 med innebygget hjertemonitor og pedometer, to funksjoner beregnet på treningsfolket. Samsung opplyser for eksempel at feedback i sanntid kan hjelpe kundene med å utvikle tilpassede treningsrutiner.

Både Gear 2 og Gear 2 Neo leveres med 512 Mb RAM og 4 Gb lagringsplass og en 1 GHz dual-core prosessor, en forbedring fra 800 MHz single-core prosessoren i første versjon. Batteritiden er også forbedret, etter tilbakemeldinger fra Gear-brukere, og skal nå være på mellom to og tre dager, avhengig av bruk.

De nye smartkkokkene er tilgjengelige fra og med april i år, og kan fås i flere farger, inkludert svart, brun, oransje og grå. Smartklokkene markedsføres som mobiltilbehør, og prisen er ikke annonsert enda.

Les om:

It Bransjen