Vil lage film av Minecraft

Vil lage film av Minecraft

Warner Borthers vil lage film av tidenes mest suksessrike indie-spill.

Få hadde vel trodd at Minecraft skulle bli den suksessen det har blitt, da det klossete spillet dukket opp i en langt fra feilfri Alpha-versjon i mai 2009.

Spillet virket for banalt og enkelt til å kunne slå an, men det var nettopp den enkle tilnærmingen som var det geniale. For det som så lite imponerende og simpelt ut på overflaten, viste seg å være svært dypt og avansert når en først kom i gang å spille.

I årene som har gått siden den gang, har svenske Mojang solgt over 35 millioner kopier av spillet - og omsatt for milliarder av kroner.

Da er det kanskje ikke så rart av Hollywood vil ha sin del av kaka.

Som så ofte tidligere ble nyheten kjent via en lekkasje. Litt annerledes denne gangen er det at lekkasjen kom fra Minecraft-skaperen selv, Markus "Notch" Persson, som kom andre lekkasjer i forkjøpet med sin Twitter-post.

"Notch" har i ettertid bekreftet Warner Brothers-samtalene overfor spillnettstedet Polygon.

- Det er sant. Alt som står i tweeten, inkludert det at jeg ville være den som avslørte nyheten om en mulig film, sa Persson til Polygon, og fortsatte med å understreke at han ser farene ved å lage film av spillet.

- Jeg er fullstendig klar over at dette kan være å ta Minecraft litt for langt, men hvor ofte får man muligheten til å være med å lage en film? sa Persson.

Bransjenettstedet Deadline kan videre avsløre at Warner Brothers, ved siden av å sikre seg filmrettighetene, også har hentet inn produsentene fra LEGO-filmen for å hjelpe til med Minecraft-filmen - som utrolig nok ikke skal være animert.

It Bransjen