Vil styrke konsulentselgerne

Vil styrke konsulentselgerne

RES Software har store forventninger til 2009 og oppgraderer partnerprogrammet for å belønne konsulentselgere.

RES Software leverer programvare for administrasjon av Microsoft-baserte miljøer. Selskapet startet med brukeradministrasjon av Citrix-miljøer og har siden åpningen av et lokalt kontor i fjor opplevd en kraftig vekst i Norge.

RES' norgessjef Ole Kristian Sivertsen anslår at selskapets produkter i dag brukes til administrasjon av 17,5 prosent av de 400 000 norske Citrix-brukerne.

Sivertsen har også store forventninger til 2009. Han forteller at de i et normalår kunne doblet omsetningen, men at de takket være en sterkere kanal likevel har tro på en vekst på mellom 30 og 50 prosent.

- Vi har nådd en modningsfase. Suksessen fra fjoråret har først og fremst kommet fra videreutvikling av partnerne, både teknisk, salgsmessig og innen presales, sier han.

Nå satser RES videre på flere og bedre utdannete partnere. Opplæringen skjer gjennom selskapets RES Learning Centre, som i Norge håndteres av Commaxx.

Selskapet har i dag et tyvetalls partnere i porteføljen. Blant disse er fem partnere som skal opp på gullnivå, mens ¬10 nye partnere skal inn i det nye sølvnivået. Samtidig er partnerprogrammet oppgradert for å belønne konsulentsalg og rådgiving rundt infrastruktur.

- Ofte er det arkitektene og tyngre konsulenter som setter administrasjon på agendaen ute hos kundene. Vi ønsker å belønne partnere også for det konsultative salget, der det er lett å bli overkjørt av andre som tilbyr lave marginer på lisenssalg.

It Bransjen