Vokser med IBM

Vokser med IBM

IBM-partner Workplace Consulting utvider samarbeidet med Umoe IKT, og har etablert nytt avdelingskontor i Vestfold.

Workplace Consulting har spesialisert seg i å bruke løsningene IBM har innen samhandling og sosiale medier og leverer løsningsarkitektur og systemutvikling. Dette innebærer tung satsing på Lotus, Tivoli og Websphere.

De har kontor i samme bygning som IBM på Kolbotn, og jobber tett med partnerkontaktene i IBM.

- Vi har en egen kundeansvarlig som følger oss tett. I tillegg har vi noen til som vi har ukentlige møter med. Der følger vi opp prosjekter og får avstemt progresjon og kompetansetilgang, forteller daglig leder Erling Hesselberg i Workplace Consulting.

Han sier at det viktigste er at det er én person som bistår i å finne fram til rett kompetanse der den måtte befinne seg i IBMs globale organisasjon. I tillegg blir nye utfordringer i eksisterende prosjekter tatt tak i og løst. Som følge av dette er Workplace Consulting tatt opp i en spesiell rådgivergruppe av forretningspartnere som bidrar med innspill til sjefen for IBM Lotus.

Nytt kontor i Tønsberg

I sommer annonserte de løsnings- og kompetansesamarbeid med Umoe IKT med vekt på samordnet kommunikasjon eller unified communications. Nylig åpnet selskapet avdelingskontor i Tønsberg. Kontoret er mer sentralt for mange av selskapets kunder. I tillegg er Umoe IKT tungt til stede i regionen.

- Workplace har i et ellers tregt marked opplevd sterk vekst på smarte løsninger for smarte bedrifter og kommuner. Det er basert på IBMs programvare og sosiale medier, sier Hesselberg.

Det gir resultater. Ifølge Workplace Consulting har de i første halvår av 2009 hatt samme omsetning som hele 2008, og ordrereserver som de kaller uvanlig store. Målet videre er kraftig vekst i regionen, og selskapet har startet rekrutteringsprosessen for å doble antall ansatte i løpet av året.

Les også: Temposkifte i IBM

It Bransjen