Voldsomt fall i printersalget

Voldsomt fall i printersalget

Salget av printere og kopimaskiner stupte med 24 prosent i første halvår 2009.

Gartner har kommet med ny rapport for salg av printere, kopimaskiner og multifunksjoner i Europa, Midt-Østen og Afrika (den såkalte EMEA-regionen). Tallene viser en tilbakegang på hele 24,4 prosent for første halvår 2009, sammenlignet med første halvår 2008.

- Virkningen av finanskrisen har vært skadelig for konsumenter, bedrifter og leverandører første halvår 2009, sier analytiker Tosh Prabhakar i Gartner.

Han påpeker at banker og andre finansieringsinstitusjoner holder tilbake på lånemulighetene, noe som gir ringvirkninger ved at folk ikke får kredittfinansiert sine produkter, som igjen medfører at folk holder fast på sine nåværende enheter.

HP på topp

Fremdeles er HP og Canon på henholdsvis første og andreplass, men begge to opplever solide fall. HP sendte ut 31,5 prosent færre enheter i år, mens Canon falt tilbake med 25,8 prosent.

- Vi spår at markedet i årets andre halvår vil fortsette med tosifret nedgang, og i verste fall kan markedet falle med 30 prosent, sier Prabhakar.

HP har nå en markedsandel på 40,5 prosent, Canon har 16,1 Epson har 14,4, Brother 7,6 og Samsung 7,4 Øvrige aktører står for 14 prosent.

Alternative salg

For å øke inntektene forteller Prabhakar at leverandørene nå ser på andre inntjeningsmuligheter innenfor segmentet, som printerstyringsenheter og dokumenthåndteringsprogramvare.

- Leverandører må selge tjenester som hjelper bedrifter å kontrollere kostnadene bedre, reduserer driftskostnader, redusere per-side-kostnader og konsolidere enheter.

Les om:

It Bransjen